Kan nordmænd virkelig lave cognac? Ja, i allerhøjeste grad, og det er huset Bache-Gabrielsen et tydeligt bevis på.
Læs mereSelv om unge Thomas Bache-Gabrielsen var ud af en familie, der handlede med brændevin i den norske by Holmestrand, var det Cognac-distriktet, der trak, og da han i 1903 rejste dertil, ville skæbnen, at han her traf en anden nordmand. Per Anton Rustad havde allerede etableret sig i regionen, men havde brug for en partner at drive forretninger med. Sammen overtog Rustad og Bache-Gabrielsen i 1905 det franske handelsfirma A. Edmond Dupuy, der bl.a. beskæftigede sig med cognac.
11 år senere omkom Rustad i en motorcykelulykke, og Thomas Bache-Gabrielsen sad tilbage med ansvaret for den støt voksende cognacforretning. Den opgave magtede han til perfektion. Han overdrog senere firmaet til sønnen René, og den dag i dag er Cognac Bache-Gabrielsen et familieforetagende, nu ledet af Hervé Bache Gabrielsen, som har videreført traditionerne, men også fornyet huset i samarbejde med den erfarne kældermester Jean-Philippe Bergier.
Bache-Gabrielsen, der har hovedkvarter midt i Cognac by, producerer årligt 1½ million flasker. Huset har adgang til druemateriale fra nogle af de bedste marker i distriktet og kan derfor fremstille flere typer cognac på et højt kvalitetsniveau.