Cremant

I de fleste større vinproducerende områder i Frankrig fremstilles også hvide og lyserøde mousserende vine - som oftest på samme druetyper, som anvendes til de stille vine. Derfor oplever man Crémant de Loire lavet på Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Franc og Pinot Noir m.fl. I Alsace er det druerne Pinot Blanc og Riesling, i Bourgogne Chardonnay og pinot Noir, i Bordeaux Sauvignon Blanc, Semillon og Muscadelle m.fl. og i Rhône (Crémant de Die) Clairette, Muscat og Aligoté. Crémant fremstilles efter ”méthode traditionelle” - samme fremgangsmåde, som benyttes i Champagne. Vinen andengærer i flasken, hvorved dannes bobler. Efter lagring på flaske fjernes bundfaldet, og vinen tilproppes på ny.
 
I de fleste større vinproducerende områder i Frankrig fremstilles også hvide og lyserøde mousserende vine - som oftest på samme druetyper, som anvendes til de stille vine. Derfor oplever man Crémant de Loire lavet på Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Franc og Pinot Noir m.fl. I Alsace er det druerne Pinot Blanc og Riesling, i Bourgogne Chardonnay og pinot Noir, i Bordeaux Sauvignon Blanc, Semillon og Muscadelle m.fl. og i Rhône (Crémant de Die) Clairette, Muscat og Aligoté. Crémant fremstilles efter ”méthode traditionelle” - samme fremgangsmåde, som benyttes i Champagne. Vinen andengærer i flasken, hvorved dannes bobler. Efter lagring på flaske fjernes bundfaldet, og vinen tilproppes på ny.
Crémant - stort udvalg i hvide og lyserøde mousserende Crémant-vine