Domaine Daniel Crochet

Daniel Crochet går mod strømmen og laver seriøs Sancerre som modsvar til områdets strøm af ligegyldig industrivin.

Læs mere
 





Om Sancerre vinen

Sancerre er en populær hvidvin - både i hjemlandet Frankrig og i resten af verden. Det har betydet, at mængderne af vine, der udgår fra dette velkendte distrikt i Loiredalen, efterhånden er vokset i et omfang, der ikke længere kan forsvares rent kvalitetsmæssigt. 98 pct. af alt druematerialet plukkes maskinelt, der gødes og sprøjtes for voldsomt og høstudbyttet er alt for højt. Konsekvensen har været et voldsomt dyk i kvaliteten. Sancerre er simpelt hen ved at blive offer for sin egen succes.

Kampen mod industriel vinproduktion

Enkelte producenter kæmper dog imod og nægter at tage del i denne halvindustrielle form for vinproduktion. En af de få er ønologen Daniel Crochet - 4. generation i et familievinbrug i Bué nær Sancerre by. Crochet tog over på ejendommen i 1996 og udvidede den til de nuværende 9 ha beplantet med to tredjedele sauvignon blanc og en tredjedel pinot noir, der dyrkes efter økologiske forskrifter og ud fra filosofien, at naturen skal man gøre sit yderste for at passe på. På markerne pløjes jorden hensynsfuldt, græs og ukrudt får lov at gro mellem vinstokkene og sygdom og insekter bekæmpes så miljøvenligt som muligt.

Daniel Crochet er meget bevidst om at holde høstudbyttet nede for på den måde at sikre større koncentration i de håndhøstede druer. I kælderen anvender han naturgær og lader vinen lagre længe ”sur lie” (på resterne af drueskaller, kerner og frugtkød). Grundtanken er, at hver enkelt marks karakter skal udtrykkes i vinene, der alle er kendetegnet ved god friskhed, moden frugt og balanceret syre.

Domaine Daniel Crochet: Populær Sancerre vin af høj kvalitet.