Silvio Jermann

Silvio Jermanns vine er blandt Norditaliens bedste og mest komplekse og kendetegnes af en flot mineralitet og en utrolig ren frugt.

Læs mere
 







Historien om Silvio Jermann

Som ganske ung i slutningen af 1960’erne forlod Silvio Jermann sin hjemegn i det nordlige Italien for at udforske vinverdenen uden for Friuli. Han gik i første omgang på vinskole i Conegliano i Veneto og rejste efter uoverensstemmelser med sin far til Canada. Da han efter nogle år vendte hjem, var det med masser af indtryk og ideer i bagagen, og han tog omgående fat på en gennemgribende modernisering af familiens vingård. Som noget af det første indførte han ståltanke og temperaturregulering under vinifikationen for at sikre større friskhed i vinene og ikke mindst modvirke oxidation. Senere fulgte nye initiativer både i markerne og i vineriet, og Jermann fremstår i dag som en af de mest moderne og fremsynede kvalitetsproducenter i Friuli.

Flot mineralitet, renhed og kompleksitet

Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1861, da østrigeren Anton Jermann slog sig ned i den fredfyldte landsby Villanova di Farra i Friuli Venezia Guilia-regionen. Han havde forinden produceret vin i Burgenland i Østrig og efterfølgende i Slovenien, men nu var han indstillet på at prøve lykken i Italien. Det lykkedes ham at etablere sig som velrenommeret producent af hvide vine fra marker i området omkring floden Isonzo. 4. og 5. generation, Silvio og sønnen Michele, driver nu ejendommen, som i 2007 blev udvidet med endnu et vineri i Ruttars i Collio nær grænsen til Slovenien. Her fremstilles husets topvine.

Jermann råder over 200 ha jord, hvoraf de 160 ha er beplantet med vinstokke. Der dyrkes primært hvidvinsdruer, som både indgår i en række fremragende enkeltdruevine og i vine lavet på blend af flere druer. Derudover dyrkes også rødvinsdruer som pinot nero, francola og pignolo. Vinene fra Jermann er kendetegnet ved en flot mineralitet, renhed og kompleksitet.

Silvio Jermann - blandt Norditaliens bedste og mest komplekse vine