Indkøbskurv0 varer 

Bruno Giacosa Roero Arneis – kompleksitet og modenhed uden flæsk!

03.11.2011

Robert Parker om Bruno Giacosa: “A quiet and dignified winemaking genius in Neive and the least promotion-conscious winemaker in Italy who prefers to let his wines do the talking for him”.

Bruno Giacosa var den blot fjerde italienske vinproducent, som Robert Parker gav de berømte 100 point. Alle vinene fra vingården i Neive er af den traditionelle skole, da Bruno Giacosa ikke er den stor tilhænger af modernismen i Piemonte.

Vinbladet om Bruno Giacosa Roero Arneis

Giacosas 2007’er er overdådig og eksotisk... Bruno Giacosa behøver næppe nogen introduktion for Piemontefans, da hans røde nebbiolovine tilhører den
absolutte elite, ikke blot i Piemonte eller i Italien, men i verden.

Den aktuelle årgang af Bruno Giacosa Roero Arneis på det danske marked er 2007 – og den kalder på at blive nydt det næste års tid, hvor den til gengæld er i fuldt flor.

Den åbner som en gammel champagne med rugbrød, mandel og lynghonning,
tager til aromatisk med eksotiske elementer som litchi og rosenvand – næsten som en Gewurztraminer fra Alsace - og bevæger sig aromatisk i retning af senthøstet riesling.
Vinens fedme befinder sig rent på duftplanet, i munden er den slankere og med karakteristisk bitterhed.
Vinen ser intet fad overhovedet og undergår heller ikke malolaktisk gæring. Det er kompleksitet og modenhed uden flæsk.

Giacosas tidligere stjerneønolog Dante Scaglione lavede 2007-årgangen som sin sidste, inden han forlod huset, og det er for en væsentlig del hans fingeraftryk, der er at spore her."

Læs mere om Bruno Giacosa og køb Roero Arneis 2007

Køb vinen her

---

Læs hele artiklen om 'hvid Barolo' i Vinbladet her