Indkøbskurv0 varer 

Bodega Monteviejo, Argentina - Mendoza - Valle de Uco

Petite Fleur de Lindaflor 2004

199,95 kr.
  • Type: Rødvin
  • Flaske: 75 cl
stk. Køb her

Ud over en imponerende portefølje af kvalitetsslotte i Pomerol, som fx Château Montviel, Château le Gay og Château la Violette, ejer Christine Peré Vergé 60% af Alain Ducasse gruppen samt en del af Bodegas Monteviejo i Mendoza, Argentina.

Christine er en nær og personlig ven af Michel Rolland, så det var naturligt, at han kom med som investor i projektet. Bodegas Monteviejo er skudt af sted med raketfart, og anerkendes allerede nu som en af Argentinas dygtigste producenter. Selveste Robert Parker giver samtlige vine fra Bodegas Monteviejo 90 point og derover.

Bodegaen er nybygget og fylder hele 8.000 kvadratmeter. Teamet har fra starten valgt at bygge et vineri, som har kapacitet til en årlig produktion på 1.500.000 flasker. I øjeblikket producerer man dog kun knapt 80.000 flasker om året.

Monteviejo har altså med andre ord tårnhøje forventninger til fremtiden. De har også noget at have forventningerne i. De arbejder med et høstudbytte på max. 25 hektoliter pr. hektar, hvilket er ekstremt lidt på disse kanter. Særligt når man tager i betragtning, at de har valgt kun at plante 5.500 vinstokke per hektar.

Bodegas Monteviejo har valgt hovedsageligt at arbejde med druesorten Malbec. Det er den drue som giver den bedste kvalitet i Argentina – og som de internationale markeder primært efterspørger.

Vingården laver fire forskellige vine, som hver især er glimrende eksponenter for, hvorfor vine fra Argentina er blevet så populære de senere år.

Vingårdens topvin, Monteviejo, er fremstillet på 60% Malbec, 20% Syrah, 10% Merlot, og 10% Cabernet Sauvignon. Vinen har lagret i 16 måneder på nye franske egefade.