Indkøbskurv0 varer 

Tardieu-Laurent, Frankrig - Rhône - Lourmarin

Cornas - Coteaux 2009

359,95 kr.
  • Type: Rødvin
  • Flaske: 75 cl
stk. Køb her
Michel Tardieu er en både fascinerende og passioneret person. Da jeg mødte ham første gang til en middag på Château la Gay i Pomerol overraskede han mig særligt med en sætning ”Min målsætning er det absolutte, og vejen mod det absolutte er uden grænser og bindinger”. Det er som regel kun de bedste af de bedste, som udtrykker sig i sådanne termer.

Tardieu-Laurent er Rhônedalens mest elitære negociant. Virksomheden blev grundlagt af Michel Tardieu og Dominique Laurent – en berømt negociant fra Bourgogne. Tardieu Laurent bor i Lourmarin, som er en uhyre charmerende landsby i Luberon på kanten mellem Rhône og Provence.

Ganske vist ejer han selv enkelte vinmarker – særligt i Luberon, men druerne til størstedelen af hans vine kommer fra nogle af Rhône dalens mest elitære producenter.

Dette samarbejde handler ikke kun om at købe druer. Michel er involveret i alle kritiske processer, såsom behandling af druer i vinmarkerne lige fra blomstringstiden og frem til høsttidspunktet. Ligeledes arbejder han selv under vinifikationen hos langt de fleste af hans partnere.
Tardieu-Laurent laver vin i stort alle Rhônedalens appellationer, og vinene aftvinger altid enorm respekt.

Michel Tardieu er særligt fokuseret på to druesorter, nemlig Syrah og Grenache. Han vælger altid at lagre sine Syrah-baserede vine på helt nye egefade, og de Grenache baserede vine lagres altid på fade som er 1 år gamle.

Vinene fra Tardieu-Laurent er naturligvis kendetegnet ved deres ekstreme kvalitet, men også ved at de er særdeles kostbare og uhyre sjældne.

Kvaliteterne som Tardieu-Laurent præsterer at frembringer, er – vin for vin – aldeles fremragende. Det er få mennesker i Rhône, der er i stand til så tydeligt, at fortolke alle Rhône dalens forskellige jordbundsforhold og mikroklimaer så eminent, som Michel Tardieu gør.