Indkøbskurv0 varer 

Tenuta Degli Dei, Italien - Toscana - Chianti

Roberto Cavalli 2007

499,95 kr.
  • Type: Rødvin
  • Flaske: 75 cl
stk. Køb her

Cavalli IGT 2007 - 6 stjerner i Børsen

Ole Troelsø har i Børsen anmeldt 2007 Cavalli fra Tenuta Degli Dei, og omtaler vinen som en 'Storslået super-toscaner'. Cavalli 2007 scorer da også topkarakteren og sjældne 6 ud af 6 stjerner af Troelsø,

Ole Troelsø knytter følgende kommentar til karakteren 6 ud af 6 stjerner:.

"En mørk supertoscaner med tæt struktur, syrlig duft af egetræsfade, blyantspids, røget bacon og brombær. I munden er den magtfuld, med stor friskhed kombineret med lækker modenhed, strejf af sort peber og cigarkasse. Den minder om stor Bordeaux, men med en charmerende sødme, der adskiller den fra de strenge franskmænd. Pragtfuld vin, som man kan blive ved og ved at drikke. Vi skal have fat i noget pænt, fedtmarmoreret, ikke alt for velhængt oksekød til denne vin, som fungerer bedst i et stort Bordeauxglas."

I de tidlige 70’ere overtog modehuset Cavalli Tenuta Degli Dei nær Panzano i Chianti. Den nu restaurerede ejendom er i dag centrum for familiens altoverskyggende passioner: heste og vin.

Årgang 2006 er den tredje årgang af Cavalli fra Tenuta Degli Dei. Den samlede produktion på blot 25.000 flasker.
Vinen har lagret 18 måneder på barriques og efterfølgende 12 måneder i ejendommens kældre før frigivelsen.

Vinen fra Tommaso og Roberto Cavallis hånd er i virkeligheden ikke er frugten af en enkelt vingård, men snarere to forskellige terroir. Et i Panzano i Chianti og et i den sydlige del af Firenze. De individuelle områders egenskaber supplerer hinanden glimrende, og de anvendte druesorter Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og Alicante smelter perfekt sammen. Det giver liv til en unik IGT Toscana, hvis særpræg og veldefinerede personlighed smyger sig omkring vinens velpolerede kerne. Ligesom en silkekjole.