Indkøbskurv0 varer 

Ernie Els Wines, Sydafrika - Coastal - Stellenbosch

Ernie Els - Engelbrecht Els Vineyards 2007

264,95 kr.
  • Type: Rødvin
  • Flaske: 75 cl
stk. Køb her

Theodore Ernest Els, bedre kendt som Ernie Els – eller slet og ret ”The Big Easy”, er en af golfhistoriens mest succesfulde og vindende spillere. Den høje sydafrikaner har efterhånden vundet mere end 60 turneringer, siden han debuterede som professionel i 1989. Men Ernie Els har imidlertid også et glødende engagement i vinproduktion, hvilket endnu er ukendt for det store flertal af golfspillere og vinforbrugere.

Sydafrika har ry for at være et golf- såvel som et vinland. Kort før årtusindskiftet blev det bedste fra begge verdener forenet, da én af Sydafrikas bedste vinproducenter, Jean Engelbrecht fra Rust en Vrede i Stellenbosch regionen, begyndte et joint venture med Ernie Els.

Omdrejningspunktet var makkerparrets overtagelse af den 38 ha. store Webersburg ejendom i Stellenbosch, få kilometer vest fra Rust en Vrede. Her var markerne allerede beplantede med herlige Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Shiraz vinstokke.

Det flydende resultat blev i årgang 2000 til vinen Ernie Els. “A sleek thoroughbred of a wine, and the best I've had yet from this region”, stod der skrevet i Wine Spectator. Den pointmæssige dom lød på 93, og det samme gjorde sig gældende året efter med årgang 2001. Det var første gang nogen sydafrikansk vin havde modtaget så høje scores. Sydafrika havde fostret en ny vinøs superstjerne, og trådte i karakter som vinnation.

Siden lanceringen for mere end et årti siden, er Ernie Els Wines vokset og modnet. Jean Engelbrecht har valgt at koncentrere sin indsats omkring Rust en Vrede, og overladt roret til Ernie Els sammen med den erfarne Louis Strydom, der tiltrådte som Chef Winemaker i 2004, og som – når ret skal været ret – er manden der år efter år fremstiller vinene på et højt internationalt niveau.

I dag består den imponerende portefølje af en lang række vine – røde såvel som hvide. Fælles for alle disse vine er, en sjælden god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Kort og godt: Value for money.

Læs mere på Ernie Els Wines officielle hjemmeside her

Ernie Els Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc 2011 er en sprød og frisk hvidvin, tro mod den klassiske franske Sauvignon Blanc drue, der er kendetegnet ved en god syrebalance og en indsmigrende duft af hyldeblomst.
Druerne til denne vin er høstet i køligere områder af Western Cape, for at fremhæve vinens delikate nuancer.

Ernie Els Big Easy White 2011

Big Easy White er produceret på Chenin Blanc-druen, der igennem mange år manifesterede sig som Sydafrikas hvide nationaldrue under det lokalkendte navn Steen.
I vinifikationsprocessen har teamet helt bevidst undgået at anvende egefade, for at tøjle druens naturlige nuancer af ananas, pære og tropiske frugt. Det har resulteret i en imødekommende vin, easy-to-drink og ganske alsidig i gastronomisk henseende.

Ernie Els Big Easy

Big Easy er indbegrebet af Ernie’s natur; stor af statur, men blid af karakter. En kraftfuld og dog let tilgængelig vin, der er domineret af druerne Shiraz og Cabernet Sauvignon med et stænk af Grenache, Mourvèdre, Cinsaut og Viognier. En herlig og lettilgængelig vin, der passer til et væld af retter – eller bare et velskænket glas i utide.
Ernie Els Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon er Ernie Els’ mest beplantede druesort. Hele otte forskellige kloner dyrkes omkring det imponerende Helderberg bjerg, der når en højde på 1.137 meter over havets overflade.
Selve vinen er et skoleeksempel på, hvordan Cabernet Sauvignon bør optræde. Rank, fejlfri og præcis, med en besnærende frugt af solbær og solbærblade. Alt sammen afbalanceret til perfektion af en vital og livgivende tannin.

Ernie Els Merlot

Med udgangspunkt i Merlot og med 10% Cabernet Franc, hentet fra udvalgte vinmarker I Stellenbosch regionen, fremstår Ernie Els Merlot med en indsmigrende bouquet af hindbær og mørke kirsebær, og en forfriskende undertone af mynte og urter. Smagen besidder en sødmefuld og moden frugt, båret oppe af ranke tanniner. Du skal helt til Saint-Emilion eller Pomerol for at finde et lignende udtryk.

Ernie Els Proprietor's Blend

Denne vin vidner om det unikke terroir, som Ernie Els’ vinmaker har. Den afspejler både det generelle kvalitetsniveau og vingårdens diversitet som helhed. Med Ernie Els Proprietor's Blend bestod udfordringen således i, at sammenstikke seks forskellige druesorter til et samlet hele. Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Cabernet Franc, Malbec og Petit Verdot blev høstet fra de bedst beliggende marker, presset og mikrovinificeret, efterfulgt af 15 måneder på egefade.
Ernie Els Proprietor's Blend er mørk og saftig, med en dejlig kerne af brombær, modne figener og mørk solbær frugt, med krydrede noter af sort te og lakrids, spundet sammen til en majestætisk helhed.

Ernie Els Signature Blend

Signature Blend er Ernie Els og kældermester Louis Strydoms fornemste vin – en vin der på rekordtid har manifesteret sig som Sydafrikas bedste og mest eftertragtede.

Vinen er helt nøjagtigt fremstillet på 58% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 5% Petit Verdot, 5% Malbec og 5% Cabernet Franc. Druerne er håndhøstede tidligt om morgenen, for at saften kan forblive så kølig som mulig. Alle klaser er efterfølgende blevet afstilket og druerne håndsorterede inden en blid presning foretages. Vinen er i bedste ”Médoc-style” og behandles som sådan i både mark og kælder. Den lagrer endvidere på 100% nye franske egefade af 300 liter i 18 måneder.

Med en dyb mørk kerne og rubinrød kant, får du en vin med masser af personlighed, hvor den store andel af Cabernet Sauvignon dominerer indtrykket med righoldige solbærnoter, mens de fire andre Bordeaux sorter bidrage med eksotiske noter af mynte, blyantspids, mørk oliven og rosmarin. En markeret og strukturerende tannin har greb om de eksotiske udskejelser, og holder vinen samlet fra start til den, noget nær, endeløse finish. Ernie Els Signature Blend vil kunne få selv den mest konservative Bordeaux-elsker til at konvertere. Vinen er uimodståelig nu, men vil uden tvivl vinde og fremvise mere komplekse nuancer efter 5-10 år I kælderen.
Vinen tildeles år efter år, næsten per automatik, de maksimale fem stjerner i John Platter Wine Guide – vinbiblen for sydafrikanske vine.