Indkøbskurv0 varer 

Coppo

Coppo familiens historie er uløseligt forbundet med byen Canelli i Piemonte. Allerede i starten af 1900-tallet havde den markeret sig som ”hovedstaden” for Italiens berømte søde, mousserende vin, Moscato. I dag er byen dog mindst lige så anerkendt for sine rødvine, produceret på Barbera-druen.
 
Det skyldes ikke mindst Coppo familiens utrættelige indsats for netop denne drue. Barbera har igennem de seneste år vist sig, som en seriøs udfordrer til Nebbiolo-druens regionale dominans, grundet sin forførende, saftige og indsmigrende frugt.
 
Coppo omtales slet og ret som Kongen af Barbera. Husets ekspertise i netop denne region strækker sig over flere generationer. I dag ledes vingården af de fire Coppo brødre, med Piero Coppo i spidsen.
 
Navne som l’Avvocata, Camp du Rouss og Pomorosso får enhver aficionado ud i italienske vine til at nikke anerkendende. Særligt Coppos Pomorosso har høstet såvel nationale som internationale anerkendelser. Den modtager næsten altid tre glas i Gambero Rosso, og Robert Parker og Wine Spectator rater den typisk over 90 point.
 
De fire Coppo brødre, Piero, Gianni, Paolo og Roberto overtog familieejendommen i 1984. Med en blanding af ungdommeligt gå-på-mod, entusiasme og sunde traditioner gav de sig i kast med at forny huset stil og renommé. De beplantede nogle af markerne med internationale sorter som Cabernet Sauvignon og Chardonnay, men holdt fast naturligvis fast i signaturdruerne Moscato og Barbera.
 
Nye kældre og omfattende investeringer i moderne produktionsudstyr bar efter få år frugt.
Coppos særegne vinøse udtryk består derfor i dag i en imponerende evne til, at forene sødmefuld frugt med rank og aristokratisk, raceren elegance.