Hvad er dekantering og hvad betyder det helt nøjagtigt at dekantere en vin? Ordet ”at dekantere” betyder at skille ad, og det anvendes først og fremmest ved vine som har bundfald.
Hvis du oplever en svagt mousserende effekt i fx en rødvin, og den ligefrem bruser og prikker på tungen, er der gået eftergæring i vinen, og den står ikke til at redde. Læs mere om eftergæring i blogindlægget.
Undgå ærgrelser og dårlige vinoplevelser. Varme er udover ilt en af vinens værste fjender, idet for høj varme ødelægger vinen og alle dens smagsnuancer. Få tips til at undgå varmeskadet vin i dette blogindlæg.
Ost og vin er et uforligneligt makkerpar, som formår at løfte hinanden op i den gastronomiske himmel – vel at mærke når både vin og ost komplimenterer hinanden på bedste vis. Lær at vælge den rigtig vin til din ost.
Hvilken vin skal man vælge til konfirmationsfesten? Hvilken vin passer til maden, og hvordan vælger man en vin, som alle kan lide? Livets store højdepunkter skal fejres med god mad og lækker vin.
Hvorvidt en champagne er tør eller sød, afgøres af den mængde dosage, der tilsættes. På etiketten kan man se, hvilken grad af tørhed/sødme vinen har. Bliv klogere på champagne i dette blogindlæg.