Der er blevet lavet vin i Aragon (også kendt som Zaragoza) i over 2000 år. I 1962 blev Bodegas San Alejandro, opkaldt efter den lokale helgen, etableret i byen Miedes. I det bjergrige landskab i det nordøstlige Spanien giver de højtliggende marker med langsomt modnende vinstokke mulighed for at producere vine af høj kvalitet med et tydeligt terroir-aftryk.
Området hører under Calatayud-appellationen. Hoveddruerne er garnacha, tempranillo og macabeo, som dyrkes på vindblæste vinmarker i op til 1100 meters højde. Her opleves voldsomme temperaturforskelle i løbet af døgnet, jordbunden er næringsfattig og vinstokkenes rodnet strækker sig dybt ned i undergrunden for at kunne suge vand. Disse forhold betyder, at der høstes meget sent og med et lavt udbytte.
Bodegas San Alejandro har adgang til vinmarker i en stor del af regionen og producerer årligt 3 millioner flasker. Viñas de Miedes er introduktionen til bodegaens serier af vellavede vine.
Der er blevet lavet vin i Aragon (også kendt som Zaragoza) i over 2000 år. I 1962 blev Bodegas San Alejandro, opkaldt efter den lokale helgen, etableret i byen Miedes. I det bjergrige landskab i det nordøstlige Spanien giver de højtliggende marker med langsomt modnende vinstokke mulighed for at producere vine af høj kvalitet med et tydeligt terroir-aftryk.
Området hører under Calatayud-appellationen. Hoveddruerne er garnacha, tempranillo og macabeo, som dyrkes på vindblæste vinmarker i op til 1100 meters højde. Her opleves voldsomme temperaturforskelle i løbet af døgnet, jordbunden er næringsfattig og vinstokkenes rodnet strækker sig dybt ned i undergrunden for at kunne suge vand. Disse forhold betyder, at der høstes meget sent og med et lavt udbytte.
Bodegas San Alejandro har adgang til vinmarker i en stor del af regionen og producerer årligt 3 millioner flasker. Viñas de Miedes er introduktionen til bodegaens serier af vellavede vine.
Luk