Bosio

Ægteparret Bosio vidste, at de skulle være tålmodige, da de i 1967 grundlagde deres vingård i Piemonte. Tålmodigheden har betalt sig, og nu er det tredje generation, der skaber fremragende Baroloer på markerne i nærheden af La Morra. Alt arbejdet foregår med de bare næver, og efter tre års fadlagring er Baroloen fra Bosio en klassisk, kraftfuld og krydret Barolo. Smagen er lang og intens, og det er mildest talt imponerende, at der kan skabes så stor vin til denne pris.

 

Vinhuset Bosio

Smukke og betagende bakker med vinmarker så langt øjet rækker. Og lige så langt som den tålmodighed, Egigido og Angela Bosio godt vidste, at de skulle væbne sig med, da de tog springet og førte deres drøm ud i livet i 1967. Det var nemlig året, hvor de lagde de første grundsten til det, som i dag er blevet til en af Piemonte-områdets betydningsfulde vingårde. Her har familien Bosio nu på tredje generation tøjlerne på vingården, der er drevet af en passion for at nusse om druerne ved håndkraft, indtil de lander i det moderne vineri og bliver til vidunderlig Barolo.

Piemonte-kendere betragter La Morra som centrum for de store Barolo-vine, og det er blot et par minutters køretur herfra, at familien Bosio har anlagt deres vinmarker i bakker, der når omtrent 350 meter over havets overflade. Markernes placering er nøje gennemtænkt og udtænkt, ved at Bosios områder hele tiden inddeles i mindre områder, således at de enkelte vinstokke kan dyrkes ud fra lige præcis de krav, de stiller. Det giver nogle flotte, tørre og alligevel meget bløde Barolo-vine, der lever op til alle de forestillinger, du har om en god Barolo.

Egidio og Angela Bosio tog de første spadestik i 1967, og siden er vingården gået fra generation til generation, så det nu er tredje generation af familien – Luca Bosio - der står i spidsen. Han balancerer ikke bare vingårdens sortiment, så det både emmer af tradition og modernitet. Han gør det samme med hver enkelt vin, så ligesom vingårdens sortiment udvides til at spænde over alt fra klassisk Barolo til sød Moscato med mango-smag, så kæles der for Baroloen, så den både har de klassiske tørre tendenser og alligevel bliver bygget op med en moderne og silkeblød stil, der skabes med lokal passion for at sværge til eksempelvis lokal gær, der giver det samlede produkt en ægte og helstøbt statur.

Bosio udvikler sig hele tiden som vingård, men når der skabes nyt, bliver der samtidig lagt øget vægt på at bevare og højne niveauet på de klassiske og traditionelle produkter. Det er lidt af en opgave, Luca Bosio har sat sig selv på, men med familietraditioner og familietalent, er der ingen grund til at tro andet, end at han nok skal blive ved at lykkes.

 

Barolo DOCG 2014

Bosio

Tilbud
199,95 pr. stk.
149,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
-
+

Ægteparret Bosio vidste, at de skulle være tålmodige, da de i 1967 grundlagde deres vingård i Piemonte. Tålmodigheden har betalt sig, og nu er det tredje generation, der skaber fremragende Baroloer på markerne i nærheden af La Morra. Alt arbejdet foregår med de bare næver, og efter tre års fadlagring er Baroloen fra Bosio en klassisk, kraftfuld og krydret Barolo. Smagen er lang og intens, og det er mildest talt imponerende, at der kan skabes så stor vin til denne pris.

 

Vinhuset Bosio

Smukke og betagende bakker med vinmarker så langt øjet rækker. Og lige så langt som den tålmodighed, Egigido og Angela Bosio godt vidste, at de skulle væbne sig med, da de tog springet og førte deres drøm ud i livet i 1967. Det var nemlig året, hvor de lagde de første grundsten til det, som i dag er blevet til en af Piemonte-områdets betydningsfulde vingårde. Her har familien Bosio nu på tredje generation tøjlerne på vingården, der er drevet af en passion for at nusse om druerne ved håndkraft, indtil de lander i det moderne vineri og bliver til vidunderlig Barolo.

Piemonte-kendere betragter La Morra som centrum for de store Barolo-vine, og det er blot et par minutters køretur herfra, at familien Bosio har anlagt deres vinmarker i bakker, der når omtrent 350 meter over havets overflade. Markernes placering er nøje gennemtænkt og udtænkt, ved at Bosios områder hele tiden inddeles i mindre områder, således at de enkelte vinstokke kan dyrkes ud fra lige præcis de krav, de stiller. Det giver nogle flotte, tørre og alligevel meget bløde Barolo-vine, der lever op til alle de forestillinger, du har om en god Barolo.

Egidio og Angela Bosio tog de første spadestik i 1967, og siden er vingården gået fra generation til generation, så det nu er tredje generation af familien – Luca Bosio - der står i spidsen. Han balancerer ikke bare vingårdens sortiment, så det både emmer af tradition og modernitet. Han gør det samme med hver enkelt vin, så ligesom vingårdens sortiment udvides til at spænde over alt fra klassisk Barolo til sød Moscato med mango-smag, så kæles der for Baroloen, så den både har de klassiske tørre tendenser og alligevel bliver bygget op med en moderne og silkeblød stil, der skabes med lokal passion for at sværge til eksempelvis lokal gær, der giver det samlede produkt en ægte og helstøbt statur.

Bosio udvikler sig hele tiden som vingård, men når der skabes nyt, bliver der samtidig lagt øget vægt på at bevare og højne niveauet på de klassiske og traditionelle produkter. Det er lidt af en opgave, Luca Bosio har sat sig selv på, men med familietraditioner og familietalent, er der ingen grund til at tro andet, end at han nok skal blive ved at lykkes.