Castelluccio

Tredje generation gør allerede sin indflydelse gældende i udviklingen af produktionen på Castelluccio. Bedstefar Giuseppe satte de første vinstokke i markerne i 1975, siden overtog hans søn Raffaele, og nu er barnebarnet Amadeo i fuld gang med at forberede sig på den dag, hvor det bliver hans tur.

Læs mere
 


Castelluccio - en moderne klassiker 

På de solrige bakketoppe i Emilia-Romagna var det Giuseppe Castelluccio, der grundlagde familiens vingård, som han stod i spidsen for frem til 1990. Hans hustru Felicia Cosentino var en vigtig og betydningsfuld medspiller i udviklingen af Umbria-gårdens vine, så da Giuseppe døde i 1990 var det derfor naturligt, at Felicia fortsatte som inspirator og garant for at videreføre erfaring og viden, da sønnen Raffaele overtog styringen.

Dengang producerede Castelluccio kun ganske få druer på markerne i Massanova. Kvaliteten var til gengæld af en kaliber, som de færreste kunne gøre dem efter. Druerne blev solgt til små producenter, der ville have det bedste af det bedste.

Da Raffaele kom til, blev han enig med sin mor om, at de skulle plante to vinmarker mere, og det blev til Lenza og Gramigna. Og da næste generation - Raffaeles søn Amadeo - viste en stærk interesse for også at tage del i familiens vinproduktion, blev der for alvor sat skub i moderniseringen og udviklingen af Castelluccio.  I slutningen af 90'erne satte Raffaele derfor gang i byggeriet af en helt ny og topmoderne vingård, der både skulle sikre en tidsvarende produktion og at kapaciteten kunne holde til høsten fra de nye vinmarker.

I dag tager Raffaele sig af vinmarkerne, mens sønnen Amadeo tager sig af arbejdet i vinkælderen. De er begge drevet af en passion og lidenskab, der medvirker til, at deres vine er af en imponerende kvalitet. Vinene dyrkes efter økologiske principper og med den største respekt for naturen omkring vingården og markerne. Druerne høstes ved håndkraft, så den første sortering allerede sker ved vinstokkene, inden de udvalgte druer straks bliver fragtet til vingården, hvor de med avanceret teknologi bliver behandlet, så alle deres bedste kvaliteter står frem i flasken.