Dessertvin

Uhm … efter en lækker middag i gode venners lag, er der ikke noget som at slutte aftenen af med et godt glas dessertvin som ledsager til en lækker dessert. Uanset om aftenens sidste kulinariske indslag står på et sortiment af forskellige oste, is, chokolade, frisk frugt eller en lækker kage, har vi den helt perfekte dessertvin til dig. Husk blot på at udvælge en dessertvin, som understøtter din lækre dessert frem for at være dominerende.

Læs mere
 


Moscato 2017

Ceretto

Tilbud
169,95 pr. stk.
139,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
-
+










Brachetto - Birbet 2014

Malvira

★★★★★★
Flaskehalsen.nu
159,95 pr. stk.
139,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
-
+





















Maury 2013

Le Secret des Marchands

★★★★★★
Erik Mortensen,
Den Korte Avis
★★★★★
Flaskehalsen.nu
234,95 pr. stk.
209,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
-
+








Et bredt udvalg af dessertvine

Oplev vores store udvalg i skønne dessertvine fra mange forskellige vinlande. Forkæl dine gæster og smagsløg med et godt glas portvin, Sherry, Brachetto, Pedro Ximénez eller måske en kølig Moscato. Dessertvin er som regel en sød vintype, som blandt forbrugere er en ret undervurderet vintype. De fleste dessertvine er søde, og er ofte meget tidskrævende at fremstille, hvilket ofte gør dem ret bekostelige i forhold til en almindelig hverdagsvin.

Her finder du et lille udvalg af moderne søde dessertvine:

  • Eiswein
  • Auslese
  • Beerenauslese
  • Moscato
  • Muscat
  • Pedro Ximénez
  • Moscatel
  • Recioto
  • Brachetto

Søde vine – en oldgammel fødevare

Søde dessertvine er blevet fremstillet siden oldtiden, og de mest berømte vine i det gamle Rom var søde vine, som blev fremstillet på tørrede druer for at koncentrere sukkeret. En sød vin er med andre ord en vin med et stort indhold af restsukker, og vekslende alkoholstyrke. Det naturlige indhold af restsukker i vinen er ofte ikke nok, hvorfor man tilsætter sød druesaft til vinen for at opnå den ønskede sødme.

De fineste vine fremstilles ved at lade druerne hænge på vinstokkene så længe som muligt. Herved koncentreres restsukkeret i druerne, imens druerne langsomt skrumper ind og tørrer ud. En anden fremstillingsmetode er at tilsætte spiritus til druemosten – enten før eller efter endt gæring, som derved øger alkoholstyrken til 15% eller mere.

Samme vintype – forskellige betegnelser

Der findes ikke nogen enkel definition på en sød dessertvin. I England betegner man alle søde vine som en dessertvin, som nydes i forbindelse med et måltid. Hedvine som Pedro Ximénez, Sherry, portvin og Madeira, nydes efter middagen, og kaldes for ”After Dinner Wine”. I USA er en dessertvin en vintype med en alkoholstyrke på minimum 14%, som også omfatter alle hedvine.

Dessertvin og dens anvendelsesmuligheder

Dessertvin er ikke bare dessertvin. Det er en lidt overset vintype, som fortjener langt større opmærksomhed, og som vil kunne løfte mange desserter til nye højder. Ta’ fx en Sherry type som Oloroso – en mørk og sød Sherry, som som ofte defineres som en tør sherry. Denne dessertvin er en ideel ledsager til oste og nødder. Pedro Ximénez, som ofte også blot benævnes PX, er en meget sød og næsten sirupsagtig sherry, som er en dessert i sig selv, eller som også med fordel kan hældes ud over et stykke hjemmelavet vanilleis.

Mulighederne er mange, og verdenen indenfor dessertvine uudtømmelig. Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 6266 1120, hvis du har brug for hjælp i forbindelse med valg af den optimale dessertvin.