Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

Domaine Potel-Aviron

Kan Beaujolais virkelig have så meget karakter og fylde? Ja, når to stjerne-vinmagere fra Bourgogne slår sig sammen og nørder igennem med gamle Gamay-stokke, så er den lyse og lette stil skiftet ud med kompleksitet og fylde - men stadig med en knivskarp elegance.

Læs mere

Vinene fra Domaine Potel-Aviron

Nicolas Potel og Stephane Aviron har med succes fundet tilbage til den stil, der kendetegnede Beaujolais-vinene før i tiden: Frisk rød frugt kombineret med mere koncentration og fylde. Makkerparrets vine har en helt anden koncentration og markante lag af frisk, rød frugt - uanset om du går efter de lette Villages-vine eller de kraftigere vine fra Morgon.

Generelt kvalitetsløft i Beaujolais

I en periode var vinene fra Beaujolais umoderne og uinteressante for et flertal af vinkøbere. Det har heldigvis ændret sig de seneste år, i takt med at kvaliteten på vinene er løftet, og Potel- Aviron er blandt de producenter, som virkelig har taget opgaven seriøst og i dag regnes blandt de bedste i området.

Stjerne-hjerner nytænker gamle traditioner

Nicolas og Stephane studerede vin sammen og besluttede efter studierne på Lycée Viticole i Beaune, at de sammen ville producere Beaujolais som i gamle dage. Altså vine med mere karakter og fylde frem for de lyse, lette vine, som ellers har kendetegnet stilen i området.

Beaujolais med langt lagringspotentiale

Druerne kommer fra marker med vinstokke, der er minimum 40 år gamle. Det betyder et lavere høstudbytte og dermed også større koncentration i druerne. Vinen lagres på egefade, hvoraf 20-25 pct. er nye, og aftappes uden filtrering. Dette øger yderligere koncentrationen i den generelt feminine gamay-vin, og de bedste årgange kan snildt udvikle sig i op til 10 år.

Luk
Vine 

Der er desværre ingen vine der passer på dine filtre.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.