Mousserende vin
Det siges, at de fleste geniale opfindelser i virkeligheden blev til ved en fejl. Det gælder angiveligt også for mousserende vin. Historien fortæller, at der var fejl på en sending hvidvine, der skulle sendes fra Frankrig til England, så restsukkeret i flaskerne blev omdannet til kuldioxid, der skabte bobler. Det endte man med at blive rigtig glade for i England, og derfor blev fejlen pludselig til en eftertragtet vintype, som franskmændene satte i produktion.
Læs mere
1. Cru - Blanc de Blancs 2015
Champagne Mandois

Sparkling Tea Blå - Non Alcoholic 2015
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Brut Rosé 2015
Champagne Billecart Salmon

Brut Origine 2015
Champagne Mandois

Rosé - Grande Reserve 2015
Champagne Mandois

Cava - Brut - Single Estate 2015
Cava Can Petit

Riesling Sekt Brut 2016
Weingut Reichsrat von Buhl

Brut Blanc de Blancs 2016
Champagne Diebolt-Vallois

Brut Prestige Blanc de Blanc 2016
Champagne Diebolt-Vallois

Prosecco Extra Dry Spumante 2016
Cantine Torresella

Cuveé Nicolas Francois Billecart 2006
Champagne Billecart Salmon

Cuveé Nicolas Francois Billecart 2002
Champagne Billecart Salmon

Sparkling Tea Lyserød - Non Alcoholic 2002
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Prosecco DOC Extra Dry Bio - Terre di Marca 2019
Corvezzo
ØKOLOGISK
Prosecco DOC Extra Dry Bio - Terre di Marca 2018
Corvezzo
ØKOLOGISK
Blanc de Blanc Grand Cru 2018
Champagne Billecart Salmon

Extra Brut Reserva - Metode Tradicional 2017
AT Roca
ØKOLOGISK
Brut Reserve - Halve 2017
Champagne Billecart Salmon

Sparkling Tea Rød - Hibiscus Rosé 2017
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Carte Turquoise - Cremant de Loire - Brut 2017
Domaine Baumard

Sparkling Tea Grøn - Citrus & Green Tea 2017
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Brut Tradition 2017
Champagne Diebolt-Vallois

Brut 2017
Champagne Charles le Bel

Zero Dosage 2017
Champagne Mandois

Brut Rosé 2017
Champagne Diebolt-Vallois

1. Cru - Blanc de Blancs - Magnum 2012
Champagne Mandois

Sous Bois 2012
Champagne Billecart Salmon

Demi Sec 2012
Champagne Billecart Salmon

Brut Rosé - Magnum 2012
Champagne Billecart Salmon

Cava - Rosé Brut - Single Estate 2007
Cava Can Petit

Brut Origine - Magnum 2007
Champagne Mandois
Mere om Champagne
Der er stadig noget uforligneligt, ubeskriveligt og elegant over en fremragende Champagne, og uanset det stigende udvalg i prislaget under den franske konge af bobler, så vil den altid have sit helt eget kapitel i historien om vin. Den er kostbar, men den har også noget ganske særligt, der i de gode flasker berettiger prisskilt og ry.
Det betyder dog ikke, at vi ikke skylder os selv at udforske alle de andre forrygende bobler. Om det er fransk Cremant, spansk Cava, italiensk Prosecco eller tysk Sekt, så er der høj kvalitet, energisk elegance og et meget alsidigt smagsspektre at tage fat på.
Cremant
Cremant er i princippet en Champagne, der kommer fra et andet område end Champagne. Produktionsmetoden er den samme, men de unikke områdemæssige forhold i Champagne-distriktet gør naturligvis den store forskel. Cremant kan dog også være særdeles spændende og ofte i en prisklasse, der gør den attraktiv for endnu flere.
Cava
Cava er den spanske pendant til Champagne. Oprindeligt kaldte spanierne deres boblende vine for Champaña, men det var franskmændene selvsagt ikke så fjollede med, så derfor måtte spanierne for 50 års tid siden finde deres egen betegnelse. De fleste Cava’er produces på druerne Macabeo, Xarel-Lo og Parellada i Catalonien, og det kan smages, at de får mere solskin end Champagne-vinene. Det gør dem mere bløde og sødmefulde og knap så tørre og elegante.
Spumante
Spumante er den generelle italienske betegnelse for mousserende vin, og de kan have en masse forskellige smagsvarianter og sødmegrader. Asti-distriktet i Piemonte giver oftest søde og alkohol-lette boblevine og er lavet på Moscato-druen. Prosecco findes i mange sødmegrader og kommer fra Veneto-egnen, mens Lombardiet er hjemsted for Franciacorta-boblerne, der ligeledes produceres i både tørre og søde varianter.
Tysk Sekt
Mousserende vine fra Tyskland kaldes Sekt, og de er meget nemme at drikke og har en større blødhed og sødme, end man oplever i det nordlige Frankrig. Tysk sekt er gerne lavet på Riesling-druer og har den samme runde og frugtige stil.
Sparkling Tea
Endelig er Danmark også blevet en spiller på markedet for mousserende vin, om end det ikke nødvendigvis altid er druer, der anvendes til produktionen. Vi er for eksempel ganske begejstrede for Sparkling Tea, der er spændende flasker, der giver et nyt syn på boblernes verden.
Det er samme metode, man i dag kender som Champagne-metoden, hvor en stille vin gennemgår en ekstra gæringsproces, hvor der bliver tilsat gær og sukker for at skabe kulsyre.
Der var engang, hvor mousserende vin kun var noget, vi drak, når det skulle være ekstra festligt. Men i takt med, at udvalget er steget, og der er kommet mere prisvenlige boblevine på markedet, er vores passion for mousserende vine også steget. Selvom det endnu ikke er blevet en hverdagsvin, så er der heldigvis ikke så langt imellem, at vi skænker bobler i glassene.