Terroir Al Limit

Priorat har altid haft ry for at være nyskabende, men også for at skabe tunge og meget kraftfulde vine. Terroir al Limit er en spændende modsætning til dette, for vinene herfra er rene, kølige og elegante. De er fulde af finesse, og det store mål er, at man ikke skal kunne smage og dufte fadlagringen. I stedet skal det være den friske og urteprægede stil, der skal kendetegne vinene, og det giver Terroir al Limit en enestående position som en unik og aldeles interessant Priorat-producent, hvilket to kontinuerlige udnævnelser på Wine & Spirits oversigt over de 100 bedste vinhuse i verden også vidner om.

Læs mere
 








Siden Priorat-området i Catalonien begyndte at gøre opmærksom på sig selv, er det gået stærkt. Som det eneste spanske vinområde udover Rioja, har Priorat den ekstrafine betegnelse D.O.C., og den lille bjergrige og ufremkommelige egn har haft ry for at være nyskabende og søge grænser.

Terroir al Limit lyder også som en producent, der søger grænser - og det gør de da også. Blot på deres egen måde. For den tyske hovedperson Dominik Huber går imod strømmen, og i stedet for den ofte tunge og kraftfulde stil i området, skaber Terroir al Limit vine, der sigter mod at være friske, rene, finesserige og kølige. Det har to år i træk givet vinhuset en plads på Wine & Spirits liste over de 100 bedste vinhuse i verden.

I stedet for den fadprægede stil, er det Dominik Hubers mål, at vinene er præget af urter og friskhed, og han siger selv, at "hvis vinene dufter af Priorat-urter, har vi gjort et godt stykke arbejde. Hvis du kan lugte eg, har vi intet udrettet".

De røde vine er baseret på druesorterne Carignan og Garnacha, mens de hvide vine fra huset er sammensat af både Muscat, Macabeo, Grenache Blanc og Pedro Ximénez, der også er kendt som sherry-drue.

Terroir al Limit lever op til Priorat-områdets ry for at være nyskabende og lettere rebelsk. Her har vi imidlertid at gøre med et vinhus, der på sin vis er rebelsk imod Priorat selv - på en meget Priorat-agtig måde.