Økologisk vin
 
Ligesom inden for andre typer landbrug har økologien vundet indpas i vinproduktionen de seneste år.

I EU blev reglerne for økologisk vin (eller organic wine, som det hedder på engelsk) fastlagt ved lovgivning i 2012. I dag bliver der ikke kun stillet krav i marken, men også under selve fremstillingen – krav, som skal overholdes, hvis man vil certificeres.

Læs om Økologisk vin

Vis alle1-12 af 100 produkter
  1. Sparkling Tea Blå - Non Alcoholic
    Copenhagen Sparkling Tea Company
    Danmark
    Let og elegant mousserende te uden alkohol.
    Winelab
    Pris v. 6 styk Spar 60,00
    139,95 129,95 DKK
    Læs mere
  2. Au Creux du Nid - Rouge
    Domaine la Colombette
    Frankrig
    Erik Mortensen
    Forlaget Smag16 / 20
    Pris v. 6 styk Spar 240,00
    119,95 79,95 DKK
    Læs mere
  3. Sparkling Tea Grøn - Citrus & Green Tea
    Copenhagen Sparkling Tea Company
    Danmark
    Frisk og sprød mousserende te.
    Gastro
    Pris v. 6 styk Spar 60,00
    139,95 129,95 DKK
    Læs mere
  4. Il Ghizzano - Toscana IGT
    Tenuta di Ghizzano
    ItalienToscana
    James Suckling90 / 100
    Pris v. 6 styk Spar 120,00
    159,95 139,95 DKK
    Læs mere
  5. Silvaner Trocken
    Weingut Wittmann
    TysklandRheinhessen - Westhofen
    Floral og aromatisk med noter af citrus og saftige æbler.
    Pris v. 6 styk Spar 180,00
    159,95 129,95 DKK
    Læs mere
  6. Veneroso - Terre di Pisa DOC
    Tenuta di Ghizzano
    ItalienToscana - Terre di Pisa
    Vingårdens signaturvin. Saftig og krydret med noter af blomme, kirsebær, valnød og citrus.
    Ekstra Bladet90 / 100
    Ekstra Bladet
    Erik Mortensen, Den Korte Avis
    James Suckling90 / 100
    Vinous media / Galloni93 / 100
    Pris v. 6 styk Spar 480,00
    279,95 199,95 DKK
    Læs mere
  7. Blaufränkisch - Heideboden
    Weingut Paul Achs
    ØstrigBurgenland - Gols
    Frugtig og mineralsk rødvin med noter af mørke bær og lidt orangeskal.
    Forlaget Smag17 / 20
    Pris v. 6 styk Spar 120,00
    159,95 139,95 DKK
    Læs mere
  8. Beaujolais Primeur Bio
    Domaine Charles Van Canneyt
    FrankrigBeaujoulais
    Frisk og saftig med let krydrede og mineralske toner og indslag af røde bær og svampe.
    Pris v. 6 styk Spar 300,00
    169,95 119,95 DKK
    Læs mere
  9. Riesling - Ortel
    Domaine Stentz Buecher
    FrankrigAlsace - Wettosheim
    Erik Mortensen
    Forlaget Smag17 / 20
    Pris v. 3 styk Spar 210,00
    219,95 149,95 DKK
    Læs mere
  10. Rosé Reserva - Metode Tradicional
    Agusti Torello Roca
    SpanienCatalonien - Penedes
    Eksotisk, sprød og mineralsk med noter af røde bær, grape og rugbrød.
    Pris v. 6 styk Spar 180,00
    189,95 159,95 DKK
    Læs mere
  11. Cremant d'Alsace Brut
    Domaine Stentz Buecher
    FrankrigAlsace - Wettosheim
    Pris v. 6 styk Spar 300,00
    179,95 129,95 DKK
    Læs mere
  12. Weisser Burgunder Trocken
    Weingut Wittmann
    TysklandRheinhessen - Westhofen
    Saftig og mineralsk med nuancer af gul frugt, citrus og urter.
    James Suckling92 / 100
    Pris v. 6 styk Spar 180,00
    179,95 149,95 DKK
    Læs mere

Kontakt os

Økologisk vindyrkning

Ved økologisk vindyrkning skal man generelt undgå industrielle forbindelser som fx gødning, ukrudtsmidler, svampemidler og pesticider, samt alt der er blevet genmodificeret. Med andre ord må der ikke anvendes menneskeskabte midler, dog findes der ganske få undtagelser som for eksempel Bordeauxvæske.

I modsætning til konventionel vindyrkning, som ofte benævnes som konventionel eller kemisk vindyrkning, forsøger man ved økologisk vin at bekæmpe skadedyr og sygdomme med teknikker som løvdækkekontrol og anvendelse af naturlige organiske stoffer. Den vigtigste strategi indenfor økologisk vindyrkning er at stimulere og vedligeholde jordbunden, så man skaber en bæredygtig grobund for mikroorganismer, som giver stærke og sunde vinstokke.

Man anvender organisk kompost som gødning, og det forbedrer strukturen og fremmer mikroorganismerne i jordbunden, uden at selve vinstokken gødes. Man søger en langsom frigivelse af næringsstofferne i jorden, uden at selve vinplanten bliver fodret med næringsstoffer.

Økologi i vinkælderen

I kælderen er der regler for ”ønologiske fremgangsmåder og behandlingsmetoder”, som det hedder. Det er f.eks. ikke tilladt at øge koncentrationen ved nedkøling, ændre alkoholindholdet eller stabilisere vinens syreindhold ved elektrodialyse. Desuden må man bruge langt færre tilsætningsstoffer og i betydeligt mindre mængder, end ved konventionel vinproduktion. Det gælder f.eks. tilsætning af svovl (SO2) for at forlænge vinens levetid. Her må der i rødvin være op til 100 mg svovl pr. liter og i hvidvin op til 150 mg pr. liter, hvor de maksimale mængder i konventionel vin er henholdsvis 150 og 200 mg pr. liter.

Da reglerne er omfattende, og det samtidig kan være en besværlig og dyr proces at opnå godkendelse, er der mange producenter, som følger reglerne uden at have certifikat på det. Her er det derfor op til den enkelte, om man finder vinproducentens ord troværdige, for der er ingen kontrol med det.