Bliv certificeret sommelier

Vinens verden kan være svær at navigere i, men med en WSET sommelier uddannelse, bliver det langt nemmere.

 

Hvad er WSET?

Wine and Spirits Education Trust (WSET) blev grundlagt i 1969 og har til formål at uddanne folk indenfor vin- og spiritusbranchen. Frem til 1977 var uddannelsen kun tilgængelig i England, men er i dag tilgængelig i mere end 70 lande og er internationalt anerkendt. Sidste år tog mere end 70.000 personer en WSET eksamen.

WSET er en non-profit organisation og har til formål at uddanne branchen samt udbrede kendskabet til den mangfoldighed der er i vinens verden. Midlerne kommer fra The Vintners’ Company. Trust bestyrelsen er i dag sammensat således, at medlemmerne repræsenterer:

  • The Vintners’ Company
  • Institute of Master of Wine
  • The Wine and Spirits Association of Great Britain
  • The Worshipful company of Distillers

Udannelsen består af 4 niveauer. Når man har bestået niveau 3, betragtes som certificeret sommelier. De meget seriøse tager også niveau 4, the diploma. Denne er dog langt sværere at opnå, og kræver langt mere studietid end de foregående 3 niveauer til sammen.

Vores underviser

Jon Christensen underviser  besidder en DipWSET er WSET Certified Educator, og har desuden været vindommer for International Wine and Spirits Competition (IWSC) siden 2009. Tidligere har Jon i 5 år, været Head Educator i Dubai for MMI APP som i 2014 blev shortlisted til Riedel Award for bedste nye internationale APP. Jon har undervist i vin og spiritus i mere end 10 år.

 

Sommelier-uddannelsen:

Vi tilbyder uddannelse i WSET niveau 1, 2 og 3.

Herunder kan du se en oversigt over de forskellige niveauer:

 

For spørgsmål vedrørende uddannelsen, er du velkommen til at kontakte os på telefon 6266 1120 eller på post@theis-vine.dk.

Niveau 1:

Dette niveau henvender sig til dem der gerne vil vide lidt mere om vin, helt generelt.
Der behøves ikke forudgående viden for at kunne følge med.

Formålet med kurset:

Formålet med kurset er at øge deltagerens viden om vinfremstilling og vin generelt. Derudover gennemgår vi druetyper, vintyper samt de grundlæggende forskelle i produktionsmetoder. Opbevaring og servering af vin - herunder valg af glas. Fejl i vin - hvad er det og hvordan opstår de? Socialt ansvar.

Eksamen:

Eksamen består af en test med 30 multiple choice spørgsmål. Disse skal besvares indenfor 45 minutter. For at bestå kræves en korrekt svarprocent på 70%.


Bemærk venligst, at alle eksamener og smagenoter foregår på engelsk. WSET er en britisk organisation og dine eksamener skal dermed vurderes af en engelsktalende censor.

Pris for uddannelsen:

3.000 kr. for aftenkursus og 3.200 kr. for et heldags kursus.

 

Niveau 2:

Dette niveau henvender sig til alle med øget interesse for vin. Det anses i branchen som det indledende trin. Der kræves ikke nogen forudgående kvalifikationer for at tilmelde sig.

Formålet med kurset:

Vinfremstilling og dyrkningsmetoder. Herunder indvirkning på vinens udtryk. Vi går bagom etiketten og ser på de faktorer, der bidrager til at give vinen sin unikke udtryksform.

Druetyper. Herunder geografiske dyrkningssteder, af de forskellige druetyper. Typer af vin, samt de avancerede forskelle i produktionsmetode. Vinetiketten - læsning og forståelse af informationen.

Spiritus. Gennemgang af produktionsmetoder og råmaterialer samt, den indflydelse de har på udtrykket.

Smageteknik gennem WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT) Vin med mad og socialt ansvar.

Eksamen:

Eksamenen består af en test med 50 multiple choice spørgsmål. Disse skal besvares indenfor 60 minutter. For at bestå kræves en korrekt svarprocent på 55%.

Bemærk venligst, at alle eksamener og smagenoter foregår på engelsk. WSET er en britisk organisation og dine eksamener skal dermed vurderes af en engelsktalende censor.

Pris for uddannelsen:

7.500 kr.

 

Niveau 3

Det er en forudsætning at man har bestået Level 2 Awards in Wine. Dette niveau henvender sig de meget entusiastiske som ønsker at videreudvikle deres viden om vin.

Formålet med kurset:

Vinfremstilling, dyrkningsmetoder, lagring og aftapning. Såvel som geografisk placering, samt den indvirkning det har på vinen.

Dybdegående gennemgang af druetyper samt geografiske dyrkningsplaceringer, af de forskellige druetyper.

Typer af vin. Gennemgang af hvordan ovenstående faktorer kan medvirke til at forklare forskellene.

Opbevaring af vin. Spiritus. Gennemgang af produktionsmetoder og råmaterialer, samt den indflydelse de har på smag og stilart.

Smageteknik gennem WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT) Vin med mad og socialt ansvar.

Eksamen:

Teoretisk prøve: 50 multiple choice spørgsmål, samt en skriftlig prøve med 4 korte spørgsmål som skal besvares med en korrekt svarprocent på 55%.

Smageeksamen: Der smages på to vine, som skal beskrives og gennemgås i overensstemmelse med Smageteknik gennem WSET Level 3 SAT.

Hele eksamen tager ca. 3 timer.

Bemærk venligst, at alle eksamener og smagenoter foregår på engelsk. WSET er en britisk organisation og dine eksamener skal dermed vurderes af en engelsktalende censor.

Pris for uddannelsen:

Prisen for kurset er 7.500 kr.