Gin
 
Køb den trendy og topmoderne gin med mange hundrede års historie hos Theis Vine.

Gin har gået sin sejrsgang verden over. Her giver vi et indblik i, hvad gin er for en drik, hvilke typer af gin der findes og hvor den gamle men trendy drik egentlig kommer fra. Mange spiritus-typer har en mere klart defineret historie og oprindelse end gin. Men det må være op til den enkelte at bestemme, om det er godt eller skidt, for på den ene side betyder det, at du aldrig helt ved, hvad du får i glasset, hvis du blindt køber en flaske gin - omvendt betyder det, at der findes uendelige typer af gin, der kan smage ... Læs mere i tusind forskellige retninger. Dertil kommer, at der findes ligeså mange forskellige soft-drinks, du kan blande din gin med, og alene tonic findes i så mange varianter, at det er umuligt at holde styr på dem alle.

Læs om Gin

Gin er som udgangspunkt en meget bred betegnelse, for kravet er blot, at den primært skal smage af enebær, og at smagen skal komme fra naturlige eller godkendte kunstige smagsstoffer. Desuden skal den mindst have en alkoholprocent på 37,5%, når den hældes på flaske. Der er som hovedregel ikke nogen krav til, om den må være tilsat farve, sukker eller andet, så der er nogenlunde frit spil for producenterne.

Det stiller derfor visse krav til dig, hvis du vil være nogenlunde sikker på at komme hjem med en gin, der smager godt. Men det giver os en masse spændende muligheder, fordi udvalget af gin er så varieret og spændende, som det er tilfældet.

Nogle enkelte pejlemærker kan du finde i de betegnelser, der står på flaskerne, og her kan vi nævne:

- 'Destilled Gin' skal gennem en ekstra destillering

- London Gin eller London Dry Gin må kun indeholde naturlige smagsstoffer - og hverken farve- eller sødestoffer.

- PGI Gin betyder, at det er gin fra områder med en beskyttet oprindelses betegnelse - disse findes lige nu kun i form af Gin de Mahon fra Menorca og i Vilnius Dzinas fra Litauen. Den ellers så velkendte Plymouth Gin mistede sin beskyttede oprindelses betegnelse i 2015.

1-2 af 2 produkter
 1. Botanisk Gin - Rose
  Wenneberg og Sønner
  Danmark
  Aromatisk gin med nuancer af hindbær og blomster.
 2. Botanisk Gin - Hvid
  Wenneberg og Sønner
  Danmark
  Aromatisk gin med nuancer af hyldebær, enebær og citronmelisse.

Kontakt os