Bordeaux vin: Køb klassiske perler fra Bordeaux her
 
Regionen med nogle af verdens mest eksklusive vine.

Bordeaux hører uden tvivl til en af verdens mest berømte vinregioner. Som indbegrebet af fransk prestige og eksklusivitet er Bordeaux forbillede for mange vinproducenter verden over og en målestok for mange. Bordeaux er ikke bare Bordeaux. Bordeaux er intet mindre end verdens vigtigste vinregion, hvor vi finder nogle af de dyreste vine i verden. Vinregionen er som så mange andre franske regioner opdelt i et hierarki, der virker forvirrende for den udenforstående, og den byder på mange kvaliteter og stilarter til trods for det forholdsvis lille geografiske område, som Bordeaux dækker i det sydvestlige Frankrig.

Klimaet er kontinentalt og ... Læs mere er under indflydelse af både to floder og Atlanterhavet. Forhold, som skaber en sand smeltedigel af forskelligartede mikroklimaer, der sammen med unikke forhold på de enkelte vinmarker eller terroir, er leveringsdygtige i nogle af verdens bedste og dyreste vine.

Bordeaux opdeles for overskuelighedens skyld i en øst- og en vestbred, adskilt af floden Gironde. Den østlige del af Bordeaux repræsenterer regioner som Pomerol og St. Emilion, hvor den vestlige del består af Médoc som dækker over alle de verdenskendte cru’er som fx St. Julien, Margaux, Pauillac og St.-Estèphe.

Læs om Bordeaux

Vis alle1-12 af 80 produkter
 1. Chateau La Truffe
  Chateau La Truffe
  FrankrigBordeaux - Pomerol
  Elegant Pomerol-vin med klassiske noter af trøffel, læder og tobak.
  Ekstra Bladet
  Ekstra Bladet91 / 100
  Jyllands Posten90 / 100
  Pris v. 12 styk Spar 1.200,00
  299,95 199,95 DKK
  Læs mere
 2. D de Dauzac
  Chateau Dauzac
  FrankrigBordeaux - Margaux
  5. cru-slottet Dauzacs basis-Bordeaux hæver sig højt over de fleste andre vine i denne kategori. Ren Margaux-finesse med fylde og friskhed - og så er den vegansk!
  Erik Mortensen, Den Korte Avis
  GODT KØB - Ekstra Bladet
  Pris v. 12 styk Spar 960,00
  199,95 119,95 DKK
  Læs mere
 3. Chateau Montrose - Le Saint Estephe de Montrose
  Chateau Montrose
  FrankrigBordeaux - Saint-Estephe
  Fyldig og frugtdrevet rødvin med et væld af bærnuancer og klassisk Montrose-præg. Kan drikkes ung.
  Pris v. 6 styk Spar 720,00
  369,95 249,95 DKK
  Læs mere
 4. Chateau Mauvesin Barton - L'Impression
  Chateau Mauvesin Barton
  FrankrigBordeaux - Moulis
  Elegant rødvin med nuancer af skovbær og vanilje.
  Pris v. 6 styk Spar 300,00
  149,95 99,95 DKK
  Læs mere
 5. Chateau Leoville Barton - La Reserve de Leoville
  Chateau Leoville Barton
  FrankrigBordeaux
  Blød og imødekommende rødvin med noter af lyse bær.
  James Suckling90 / 100
  Wine Spectator91 / 100
  Pris v. 6 styk Spar 540,00
  369,95 279,95 DKK
  Læs mere
 6. Chateau Pontet Canet
  Chateau Pontet Canet
  FrankrigBordeaux - Pauillac
  Stringent rødvin med lag på lag af mørk frugt og noter af anis, mentol og grafit
  Pris v. 2 styk Spar 200,00
  1.999,95 1.899,95 DKK
  Læs mere
 7. Beychevelle - Grand Bateau Rouge - trækasse
  Chateau Beychevelle
  FrankrigBordeaux - AOP Bordeaux
  Blød, let fyldig Bordeaux-vin leveret i flot trækasse der understreger det elegante udtryk.
  Pris v. 12 styk Spar 720,00
  159,95 99,95 DKK
  Læs mere
 8. Chateau Fonbel
  Chateau Fonbel
  FrankrigBordeaux - Saint-Émilion
  Ausone-ejerens vine fra Château Fonbel er lettere og friskere i stilen.
  Erik Mortensen, Den Korte Avis
  Vinavisen
  Wine Enthusiast90 / 100
  Pris v. 12 styk Spar 1.080,00
  249,95 159,95 DKK
  Læs mere
 9. Chateau Chasse-Spleen - Heritage de Chasse Spleen
  Chateau Chasse-Spleen
  FrankrigBordeaux - Moulis
  Elegant og afrundet rødvin med koncentreret bærfrugt.
  Pris v. 6 styk Spar 480,00
  249,95 169,95 DKK
  Læs mere
 10. Chateau Pichon Longueville - Baron
  Chateau Pichon Longueville Baron
  FrankrigBordeaux - Pauillac
  Aristokratisk rødvin med koncentreret bærfrugt og en utrolig lang eftersmag.
 11. Chateau Villa Bel Air Rouge
  Chateau Villa Bel-Air
  FrankrigBordeaux - Graves
  Silkeblød rødvin med god fylde og modenhed.
  Pris v. 12 styk Spar 720,00
  219,95 159,95 DKK
  Læs mere
 12. Chateau la Fleur Morange - Mathilde
  Chateau La Fleur Morange
  FrankrigBordeaux - Saint-Émilion
  Fyldig og harmonisk rødvin med nuancer af brombær og hindbær.
  James Suckling90 / 100
  Pris v. 12 styk Spar 1.080,00
  299,95 209,95 DKK
  Læs mere

Kontakt os

De to Bordeaux druesorter

To af verdens mest udbredte og kendte druesorter hedder Cabernet Sauvignon og Merlot. To druesorter, som også omtales som Bordeaux-sorterne, idet disse to druer udgør rygraden i de forskellige Bordeauxvine. Merlot stortrives på den østlige side af Gironde-floden, hvor vine som Pomerol og St. Emilion primært fremstilles på denne druesort. På den vestlige side er det Cabernet Sauvignon, der definerer de mange cru’er som fx Margaux og Pauillac. Disse to druesorter har et stort potentiale i hænderne på den rigtige vinmager, og de bliver blot bedre og bedre med alderen, hvor vinene udvikler sig og byder på nye tertiære aromaer.

Vinene der bliver fremstillet på Merlot er hurtigere drikkemodne end vinene fra vestsiden. Samtidig er de også mere bløde, fede og mørke i glasset og med en lidt højere alkoholstyrke. Venstrebredden domineres af Cabernet Sauvignon og i mindre grad Cabernet Franc. Cabernet Sauvignon regnes for en af de bedste rødvinsdruer i verden, da den giver kraftige og tanninrige rødvine med et stort, stort lagringspotentiale. Mange vinmagere tilsætter ofte lidt Merlot og Cabernet Franc for at give vinene et mere blødt udtryk. Cabernet Franc betegnes som den ”sikre” drue i Bordeaux, da den er mere hårdfør end de to primære druesorter. Anvendelsen af Cabernet Franc varierer derfor meget fra år til år, alt efter hvordan høstudbyttet er, fordi druen kompenserer for et evt. lavere udbytte af fx Cabernet Sauvignon.

Udover de tre nævnte rødvinsdruer, produceres der også grønne druer i Bordeaux. Det gælder Sauvignon Blanc og Semillon, der blandt andet anvendes til hvidvine og de søde dessertvine i Sauternes.

 

De verdenskendte klassifikationer

Bordeaux er kendt for sine hierarkiske klassifikationer, som blev indført helt tilbage i 1855. Man opdeler vinene i hele fem klassificeringer – fra 1. til 5. Cru, hvor 1. Cru er den bedste. Siden indførslen i 1855 er dette ret indviklede system blevet tilrettet af flere omgange, idet verden i dag ser noget anderledes ud, end den gjorde for 150 år siden. Slottene, ejerforholdene og ikke mindst vinproduktionen er signifikant anderledes i dag, hvilket har medført yderligere selvstændige appellationer som fx Margaux.

Der produceres i dag mange andre gode vine udenfor den glamourøse Cru-verden, som desværre ikke kan optages i dette system, da disse klassificeringer blev defineret i 1855. Dette har medført oprettelsen af endnu et system som benævnes Crus Bourgeois-systemet. Det består af tre appellationer – Crus Bourgeois Exceptionnels, Crus Bourgeois Supérieurs  og Crus Bourgeois. Alle øvrige vine sælges som AOC, IGP eller Vin de France. Vine som St. Emilion og Pomerol er ikke omfattet af det nye system, da de i 2006 fik deres egne selvstændige appellationer.

Noget for enhver pengepung

I de senere år har flere Bordeaux årgange opnået astronomiske hammerslag på auktioner – ikke mindst hjulpet godt på vej af nyrige vinelskende asiater, som har kastet deres blik og interesse på denne verdenskendte vinregion. Man skal lægge forholdsvis mange penge på bordet for at komme i nærheden af vine som Latour, Mouton, Margaux og Lafite, men heldigvis findes der også mange andre fremragende vine i Bordeaux, som er til at betale for penge, og hvor kvaliteten virkelig er høj. Det gør sig bl.a. gældende i de mindre prestigefyldte regioner som Graves, Fronsac, Haut-Médoc, Lalande de Pomerol og Montagne-St.Émilion, som byder på mange skønne vinoplevelser til ret attraktive priser. Med andre ord kan du både købe vine fra Bordeaux med investering for øjemed, eller til hyggestunder i hverdagen.

Måden at handle vin på i Bordeaux er ligesom klassifikationerne et kapitel for sig. De helt dyre vine sælges ”en-primeur”, hvor man køber vinen, før de endnu er tappet på flaske. En udbredt måde at handle de dyre vine på, og en kæmpe international investeringsforretning.

Oversigt over de forskellige Bordeaux appellationer:

 • St. Estephe
 • Pauillac
 • St. Julien
 • Margaux
 • Pessac Leognan
 • Haut Medoc
 • Pomerol
 • St. Emilion
 • Sauternes/Barsac
 • Øvrige små ”satellit” appellationer