Rosévin: Vælg rosévin fra nogle af verdens bedste producenter
 
Vi har et stort udvalg af rosévin til foråret og sommeren - i alle prisklasser. Og i højeste kvalitet.

Som en bro mellem rødvin og hvidvin kombinerer en god Rosé mange af egenskaberne fra disse to vintyper. Rosé har i mange år levet lidt i skyggen af andre vintyper da der har været produceret meget rosé igennem tiden af ringe kvalitet. Men heldigvis er verden i dag igen fyldt med fremragende vine med den smukke farve og parfumerede duft! Skaren af folk som elsker god Rosé vokser år for år og det har aldrig været mere populært at drikke seriøs rosé end det er lige nu! Rosé kan principielt laves af alle sorter af røde druer og med varierende længde ... Læs mere af skinkontakt. Rosé kan varieres i det uendelige. En skøn lys krydret Provence rosé, en mørk tæt rosé fra Catalonien eller måske en saftig og kølig Sydafrikansk rosé? Fantasien sætter grænserne!

Læs om Rosévin

Vis alle1-12 af 32 produkter
 1. Ultimate Provence - Côtes de Provence Rosé
  Ultimate Provence
  FrankrigProvence - Cotes de Provence
  Lokkende udtryk, forførende bouquet og overbevisende smag.
  Pris v. 12 styk Spar 480,00
  199,95 159,95 DKK
  Læs mere
 2. Bandol Rosé
  Domaine Tempier
  FrankrigProvence - Bandol
  Intens og frugtig med en fint afstemt syre og noter af fersken, jordbær og granatæble.
  Jyllands Posten
  Vinous media / Galloni93 / 100
  Pris v. 12 styk Spar 1.200,00
  299,95 199,95 DKK
  Læs mere
 3. Barbazul Rosado - Vino de la Tierra de Cadiz
  Bodegas Huerta de Albala
  SpanienAndalusien - Cadiz
  Saftig og frugtig rosé med aromaer af roser og røde bær.
  Pris v. 6 styk Spar 300,00
  129,95 79,95 DKK
  Læs mere
 4. Rosé - Blend
  Elqui Wines
  ChileElqui Valley
  Saftig og krydret rosé proppet med røde sommerbær.
  Finansbureauet
  Forlaget Smag16 / 20
  Pris v. 6 styk Spar 240,00
  129,95 89,95 DKK
  Læs mere
 5. Gigondas Rose - Au Petit Bonheur
  Domaine les Pallières
  FrankrigRhône - Gigondas
  Elegant, let fyldig rosé fra producenterne bag Vieux Télégraphe.
  Cellartracker90 / 100
  Finansbureauet
  Vinous media / Galloni92 / 100
  Wine Advocate90 / 100
  Pris v. 6 styk Spar 300,00
  179,95 129,95 DKK
  Læs mere
 6. Anakena Enco Syrah Rose
  Viña Anakena
  ChileCachapoal Valley
 7. Bellenos Rose - Coteaux Bourguignons
  Roche de Bellene by Nicolas Potel
  FrankrigBourgogne - Bourgogne AOP
  Frisk og frugtig rosé med nuancer af røde bær, fersken og citrus og en let mineralitet.
  Pris v. 6 styk Spar 180,00
  149,95 119,95 DKK
  Læs mere
 8. Rosato Veronese IGT - Lotis
  Tenuta Corte Alta
  ItalienVeneto
  Frisk og saftig rosé med fine røde bærnoter.
  Erik Mortensen
  Pris v. 6 styk Spar 180,00
  119,95 89,95 DKK
  Læs mere
 9. Les Jamelles Clair de Rose
  Badet Clement
  FrankrigLanguedoc Roussillon
  Frisk og frugtig rosé fra det sydlige Frankrig.
  Erik Mortensen, Den Korte Avis
  Fyens.dk
 10. Hito - Ribera del Duero - Rose
  Bodegas Cepa 21
  SpanienCastilla y Leon - Ribera del Duero
  Pris v. 12 styk Spar 600,00
  139,95 89,95 DKK
  Læs mere
 11. Cape Coral Rosé
  Waterkloof Wines
  SydafrikaCoastal - Stellenbosch
  Frisk og delikat rosé med blomstrede og let mineralske toner.
  Forlaget Smag17 / 20
  Pris v. 12 styk Spar 720,00
  179,95 119,95 DKK
  Læs mere
 12. Chateau Romanin Rosé
  Chateau Romanin
  FrankrigProvence - Les Baux de Provence
  Blød og behagelig med en fin syre og sødmefulde noter af fersken og abrikos.
  Ekstra Bladet
  Ekstra Bladet92 / 100
  Pris v. 6 styk Spar 360,00
  199,95 139,95 DKK
  Læs mere

Kontakt os

Mere om rosévin

Ligeså store forskelle, der kan være på røde vine og på hvide vine, ligeså stor variation kan der være i udtrykket på rosé-vine. De kan produceres på mange forskellige måder og druetyper, men det typiske er, at der er tale om blå druer, hvor producenten efter høsten kun lader druemosten have ganske let kontakt med skallerne, der giver vinen sin farve.

Dette kan gøres i mange niveauer, og derfor er der også stor forskel på farvedybden på en rosé. Nogle er helt sarte i deres lyserøde kulør, mens andre næsten har samme farvemæssige karakter som en lys Pinot Noir.

Rosévin skabes over hele verden, og smagsindtrykkene er lige så forskellige som oprindelserne. Hos Theis Vine har vi et stort udvalg af franske rosé-vine, men vi præsenterer også super spændende roséer fra Italien, Spanien, Chile, Sydafrika, Tyskland og Østrig.

De franske rosé-vine

Rosévin er for mange vinelskere en rigtig forårsbebuder. Et glas kølig rosé på terrassen en lun forårs- eller sommerdag, er for mange indbegrebet af hygge, dansk sommer og lange lyse nætter. Rosévin er med andre ord en efterspurgt vintype i de lyse måneder på året, hvor den i stor stil anvendes som en kærkommen tørstslukker, eller som et forfriskende indslag til grillmåltidet på terrassen. Rosévin kan generelt anvendes til en lang række måltider, så prøv dig frem og find de typer du synes bedst om.

Rosévin oplever generelt en støt stigende popularitet – ikke mindst takket være den trendy cocktail Frosé, som er en lækker slush-ice cocktail. En Blockbuster af en voksen cocktail, som oprindelig stammer fra en bar i New York, og som i den grad har fået mange personer mellem 20 og 30 år til at få øjnene op for rosévin.

Fra gennemsigtig til mørkelyserød

Lad os få en ting på det rene med det samme. Rosévin er ikke en blanding af rød- og hvidvin med undtagelse af nogle få rosé Champagnetyper. Rosévin har fået sin betegnelse fra Frankrig, hvor ordet ”rosé” betyder lyserød. I England går de helt lyserøde roséer under navnet ”Blush”, og i USA under betegnelsen ”White” grundet et modeflip tilbage i 1980’erne, hvor vin skulle være hvid for at være trendy, hvor man derfor etiketterede lyserøde vine på fx en blå druesort som Zinfandel under navnet ”White Zinfandel”.

Rosévin kan opleves fra nærmest gennemsigtig til helt mørkelyserød. Vinen får sin farve fra kontakten med skallerne på de blå druer - en proces som også benævnes maceration. Inden macerationen bliver druerne knust, således den nødvendige mængde farve eller anthocyaniner kan udskilles i druemosten. Jo mere intense skallerne er i farven, jo mørkere rosévin ender man ud med. Det er de forskellige processer som tilfører vinen sit udseende, smag og indhold af tanniner.

Den store rosékæmpe

Frankrig står for mange som indbegrebet af en stor og stolt vinnation, og producerer flere store vine end noget andet land i verden. En nation af vinbønder og med en så velintegreret vinkultur, at alle franskmænd har et personligt forhold til vin. Frankrig står i dag for ca. 30% af den samlede produktion af rosévin på verdensplan, hvilket er ganske imponerede, og en klar indikator for vintypens popularitet sydpå.

En forfriskende tørstslukker

Rosévin er i de sydeuropæiske lande en forfriskende tørstslukker, når først temperaturerne kommer over de 30° grader. En rosévin i Frankrig skal helst være tør, og have så mange karakteristika som muligt til fælles med deres elskede rødvine. En af de mest berømte vinregioner i Frankrig indenfor fremstilling af rosé er Provence, men også i Sydrhône og Languedoc-Roussillon produceres der store mængder rosévin på primært Grenache og Cinsault.

Også Spanien er godt med på bølgen indenfor fremstilling af rosé. I Spanien benævnes denne lyserøde vin som ”rosado”, hvorimod de mere kraftfulde og mørkelyserøde varianter fremstilles under betegnelsen ”clarete”. I Italien er rosévin ikke nær så udbredt som i Frankrig og Spanien, men til trods for den mindre udbredelse afstedkommer Støvlelandet ret så vellykkede rosévine, som sælges under betegnelsen ”rosato”. Disse rosévine fremstilles ofte på Nebbiolo, Aglianico og Negroamaro.

De førende rosénationer i verden:

 • Frankrig (står for 30% af den samlede produktion af rosévin)
 • Spanien
 • Italien
 • Australien
 • Sydafrika
 • Chile