Château d'Esclan
 
Sacha Lichine havde en ambition om at skabe verdens bedste rosévin. Det lykkedes, og hans lyse, grenache-baserede vine rammer præcis det udtryk, alle forbinder med flot og seriøs Provence-rosé.

Sacha Lichine, som er søn af Alexis Lichine – en af Bordeaux’ mest betydningsfulde personligheder - har altid været fascineret af rosévin i alle afskygninger. En vintype, som gennem de seneste år er gået fra at være noget, man betragtede som et sideprodukt, til i dag at være noget af det mest trendy, man kan drikke. Der har altid været gode rosévine i Provence. Navne som Simone, Tempier, Pradeaux og Ott hører til blandt klassikerne. Sacha Lichine var fast besluttet på at lave verdens bedste rosévin. Han købte i 2004 Château d’Esclan i La Motte, som ligger lige nord for Saint-Tropez. ... Læs mere Slottet var ejet af en svensk pensionsfond og vinmarkerne exceptionelle, men høsten var altid blevet solgt til et lokalt kooperativ.

Læs om Chateau d'Esclan

Markerne var ekstraordinære, idet gennemsnitsalderen på vinstokkene var mere end 80 år, og de næsten udelukkende var beplantet med grenache. Denne druesort kan fremstille geniale rosévine, men anvendes mest til rødvine. Hvis man vil være sikker på at lave en af verdens bedste vine inden for en bestemt vinkategori, er det imidlertid også nødvendigt at have en af verdens bedste vinmagere til at hjælpe sig. Sacha indgik derfor i et partnerskab med nu afdøde Patrick Léon, der tidligere var ansvarlig for produktionen af Mouton Rothschild.

Patrick stod med en kæmpe udfordring. Han var passioneret tilhænger af at bruge såkaldt ”fritløbende most”. Det vil sige most, som løber fra druerne af sig selv og ikke som en konsekvens af presning. Dette giver oftest most af ekstraordinær kvalitet. Samtidig skulle han trække farve ud af de blå drueskaller. Det lykkedes ham at finde den rette teknik, og i bedste Bourgogne-stil fermenterede han mosten på store egefade. Det skabte rosévine, som med det samme blev anerkendt som nogle af verdens bedste.

Château d’Esclans idé er at producere flere forskellige vine, som udtrykker forskelligheden i terroir og samtidig udnytter grenache-druens kapacitet for at lave stor rosé. Der høstes kun om morgenen af hensyn til temperaturen. Det skal nemlig være køligt, når man høster, for at bevare frugt og friskhed. Druerne lægges i små kasser, som har indbygget køling, og man undgår dermed, at de begynder at gære, inden de ankommer til vineriet. Drueklaserne håndsorteres hele tre gange af forskellige teams for at sikre, at der har været masser af kyndige øjne på druerne.

Château d'Esclan laver frisk og utroligt velafbalanceret rosé. Dette er ikke kun sommerdrik – det er også yderst seriøs vin.

1-3 af 3 produkter
 1. Garrus - Côtes de Provence
  Chateau d'Esclan
  FrankrigProvence - Cotes de Provence
  Pris v. 4 styk Spar 1.200,00
  999,95 699,95 DKK
  Læs mere
 2. Rock Angel - Côtes de Provence - 3 Liter
  Chateau d'Esclan
  FrankrigProvence - Cotes de Provence
  Raffineret og cremet rosé med nuancer af røde bær og citrus.
  James Suckling91 / 100
  Pris v. 6 styk Spar 2.400,00
  1.299,95 899,95 DKK
  Læs mere
 3. Rock Angel - Côtes de Provence - 6 Liter
  Chateau d'Esclan
  FrankrigProvence - Cotes de Provence
  Raffineret og cremet rosé med nuancer af røde bær og citrus.
  Decanter95 / 100
  James Suckling92 / 100
  Jamie Goode90 / 100
  Wine Enthusiast91 / 100
  Pris v. 4 styk Spar 3.200,00
  3.299,95 2.499,95 DKK
  Læs mere

Kontakt os