Château Musar
 
Vingård med tradition for naturvin.

Chateau Musar er en af de store ikoner og legender i vinens verden, og mens det er fristende at tænke på Musar som en oversøisk fra ”den nye verden”, er det måske i virkeligheden lidt misvisende. Der er nemlig fundet tegn på, at der har været dyrkning af vinstokke i Bekaa-dalen i over 6.000 år! Selve Chateau Musar er en ejendom, som stammer fra det 18. århundrede og vingården blev grundlagt i 1930 af Gaston Hochar. Gaston blev efterfølgende stærkt præget af Château Leoville-Barton’s Major Ronald Barton, mens denne var udstationeret i Libanon under 2. Verdenskrig. Men det var under ledelsen ... Læs mere af Gaston’s søn, Serge Hochar, som tog over som vinmager i 1959, at ejendommen fandt verdensberømmelse.

Serge studerede vinfremstilling på universitetet i Bordeaux, under den legendariske Emile Peynaud og har efterfølgende høstet ros i hele verden. Serge Hochar var blandt andet den første ”Man of the Year” nogensinde i det celebre Decanter Magazine i 1984. Hvis det ikke var for den stadig uafviklede politiske scene, ville Bekaa-dalen være fuldkommen idyllisk.

Sommermånederne er solrige og tørre med kølige nætter og Musar’s vinstokke er plantet i højtbeliggende vinmarker med kalkholdig grus og stenet jord, velegnet til produktion af høj kvalitet. De røde er lavet af en blanding af Bordeaux sorten Cabernet Sauvignon samt Rhone druerne, Cinsault og Carignan. Hertil kommer de hvide som er fremstillet af de lokale druer Obaideh og Merwah, som nyder godt af endnu højere højde plantning, omkring 1500m over havets overflade.

Ydermere var Château Musar den første ejendom i Libanon til at gennemføre økologisk certificeret vinavl og er i dag faktisk det som kaldes for ”naturvin” i resten af verden. Det vil sige minimal indgriben i mark og kælder samt næsten ingen svovl tilsat. Château Musar frigives først syv år efter årgangen, hvorved de anses for klar til at drikke, men stadig meget unge. Store årgange af Musar belønner lagring og kan udvikle sig i mange årtier. Fornyligt afholdte Musar en vertikalsmagning som gik helt tilbage til Serge Hochar’s første årgang; 1959, som stadig var i fuld vigør! Jo Château Musar er i sandhed en vingård i verdensklasse!

Læs om Château Musar

1-5 af 5 produkter
 1. Chateau Musar Red
  Château Musar
  LibanonBekaa Valley
  Flaskehalsen.nu
  Pris v. 6 styk Spar 780,00
  399,95 269,95 DKK
  Læs mere
 2. Jeune Musar
  Château Musar
  LibanonBekaa Valley
  Pris v. 6 styk Spar 300,00
  179,95 129,95 DKK
  Læs mere
 3. Hochar
  Château Musar
  LibanonBekaa Valley
  Pris v. 6 styk Spar 360,00
  229,95 169,95 DKK
  Læs mere
 4. Chateau Musar White
  Château Musar
  LibanonBekaa Valley
  Pris v. 6 styk Spar 720,00
  369,95 249,95 DKK
  Læs mere
 5. L'Arack de Musar
  Château Musar
  LibanonBekaa Valley
  Pris v. 6 styk Spar 780,00
  399,95 269,95 DKK
  Læs mere

Kontakt os