Domaine Chavy Chouet
 
Historisk vinhus grundlagt af to af de ældste vinmagerfamilier i Meursault og Puligny-Montrachet.

Meursault ligger i Côte de Beaune, syd for Volnay og nord for Puligny-Montrachet. Med sine 437 ha marker beplantet udelukkende med Chardonnay er Meursault både aktuelt og historisk et centrum for hvidvin. Til trods for at kommunen ikke råder over en eneste Grand Cru vinmark, produceres der hvidvine af enestående kvalitet, og traditionen for hvidvine er faktisk ældre og mere forankret end i nabokommunerne.

Hvidvinene fra Meursault er kendt for en aroma af hasselnødder, honning og vanilje, og for en overordentlig fed konsistens, næsten hen efter olivenolie. Alligevel skal man også lægge mærke til friskheden og mineraliteten bag al ... Læs mere denne fedme og overflod – netop kombinationen af disse meget forskellige karaktertræk er det, der gør Meursault-vinene så fascinerende.
Domaine Chavy-Chouet er opstået ved et ægteskab mellem to af de ældste vinmagerfamilier i henholdsvis Meursault og Puligny-Montrachet. Dette er årsagen til at husets 13 ha vinmarker er fordelt med ca. 40% i hver af disse to kommuner. De resterende 20% fordeler sig i Volnay, Saint-Aubin og Pommard.

De nuværende indehavere, Hubert og Romaric Chavy er henholdsvis 6. og 7. generation på domainet. Deres filosofi går ud på ikke at bruge de nemmeste løsninger, men hellere ofre lidt flere timers manuelt arbejde i marken. Blandt andet pløjer de hvert år dybt mellem rækkerne af vinstokke, for at forhindre stokkene i at udvikle rodnettet nær overfladen. Ved at tvinge planterne til at lade rødderne gå i dybden, gør de dem mere modstandsdygtige over for udsving i temperatur og fugtighed, og reducerer på den måde behovet for brug af kemikalier.

Læs om Domaine Chavy Chouet

1-1 af 1 produkter
 1. Bourgogne Aligote - Petits Poiriers - Magnum
  Domaine Chavy Chouet
  FrankrigBourgogne - Bourgogne AOP
  Pris v. 6 styk Spar 600,00
  329,95 229,95 DKK
  Læs mere

Kontakt os