Domaine Tempier
 
Bandols ubestridte konge.

Bandol appellationen er nærmest skabt af Domaine Tempiers grundlægger, Lucien Peyraud, som allerede i 1942 tog initiativ til det grundregelsæt. Disse regelsæt gælder for appellationen den dag i dag. Det var også Peyraud, som stædigt kæmpede for større brug af Mourvedredruen i vinene fra Bandol.
Der er sagt mange positive ting om dette domaine. Berømmelsen hviler blandt andet på domainets rosé, der af mange regnes for den bedste i Provence. En Rosé i topklasse, som er blended på Mourvedre, Cinsault, and Grenache.

Bandol Rouge er blended på Mourvedre, Cinsault, and Grenache. Domaine Tempier fremstiller også en forfriskende hvidvin ... Læs mere fremstillet på druerne Ugni Blanc og Clairette.
Den største styrke hos Domaine Tempier er dog deres berømte enkeltmarksvine: La Tourtine, Migoua og Cabassaou. Alle er det marker med vinstokke som for længst er fyldt 50 år. Disse marker regnes således som de ypperste eksponenter for vinene fra Bandol. Vinmarkerne er, for de røde vines vedkommende, beplantede med Mouvedre dernæst Grenache, Cinsault, Carignan og Syrah. Domaine Tempiers standard Cuvée er fremstillet af 75% Mouvedre. Enkeltmarksvinen Cabassaou er fremstillet med 95% Mouvedre, Tourtine med 70-80% og La Migoua 50-60% alt afhængig af årgangen. Vinene er alle flot koncentrerede, og med en næsten silkeagtig stoflighed. Her er til overflod alt hvad man kan forlange af stor vin. Den tålmodige vil opdage, at kompleksiteten i vinene fra Domaine Tempier vinder helt utroligt ved lagring. Selv efter 15 år kan de være sjældent vitale.

Domaine Tempier er Bandols ubestridte konge. Det manifesteres årgang efter årgang, takket være Domaine Tempiers fantastiske vinmarker og ønologen Daniel Ravier.

Læs om Domaine Tempier

1-3 af 3 produkter
 1. Bandol Rosé
  Domaine Tempier
  FrankrigProvence - Bandol
  Intens og frugtig med en fint afstemt syre og noter af fersken, jordbær og granatæble.
  Jyllands Posten
  Vinous media / Galloni93 / 100
  Pris v. 12 styk Spar 1.200,00
  299,95 199,95 DKK
  Læs mere
 2. Bandol Rosé - Jeroboam
  Domaine Tempier
  FrankrigProvence - Bandol
  Intens og frugtig med en fint afstemt syre og noter af fersken, jordbær og granatæble.
  Jyllands Posten
  Pris v. 3 styk Spar 1.200,00
  1.699,95 1.299,95 DKK
  Læs mere
 3. Bandol Rouge - Magnum
  Domaine Tempier
  FrankrigProvence - Bandol
  James Suckling93 / 100
  Jyllands Posten92 / 100
  Jyllands Posten
  Jyllands Posten91 / 100
  Pris v. 6 styk Spar 1.080,00
  699,95 519,95 DKK
  Læs mere

Kontakt os