Malvira

Vinhuset Malvira påbegyndte produktionen midt 50’erne anført af Giuseppe Damonte ekspertise. I dag drives ejendommen af Massimo and Roberto Damonte, Giuseppe’s sønner, der også har arvet faderens passion for vinproduktion. De kombinerer moderne viden og teknik, med den uundværlige arvede viden.
Således er det fortsat en familie virksomhed. De to brødre har opdelt deres ansvarsområder; Massimo dirigerer i vinmarkerne, medens Roberto husere I kældrene.
Produktionen er beliggende i Roero i omegnen af Alba , på den venstre bred af floden Tanaro. De 42 hektarer vinmarker ligger i tre forskellige kommuner: Canale, Monteu Roero og Castellinaldo.
Selve vingården er ... Læs mere beliggende nær Canale, 15 km fra Alba. Området her er særlig kendt, fordi det engang var dækket af havet. Jorden således særdeles kalk-, ler- og sandholdig. Denne kombination giver vinene fra Malvira den smag og mineralitet, som gør dem helt unikke.
Navnet "" Malvira' "" kommer fra den tidligere kælders beliggenhed og dets gårdsplads, der havde udsigt mod nord i stedet for syd, ignorerende alle traditioner på egnen. Altså ”mal” står for dårlig og virà for beliggenhed. Ingen smuk betegnelse – men i dette tilfælde har man tilsyneladende veneration herfor.
Da man I 1989 fik muligheden, flyttedes kældrene til det nuværende skønne sted for foden af Trinità marken i den lille by Canova uden for Canale.
Malvira er specialiseret i druen Nebbiolo, som giver most til de store rødvine fra Roero, og druen Arneis som giver most til hvidvinen af samme navn. Malvira anerkendes som reference producent af vintype.

Lær om Malvira

1-11 af 11 produkter
 1. Roero Renesio Riserva
  Malvira
  ItalienPiemonte - Roero
  Luca Gardini92 / 100
 2. Langhe - Tre Uve
  Malvira
  ItalienPiemonte - Langhe
 3. Roero Superiore - Mombeltramo
  Malvira
  ItalienPiemonte - Roero
  Falstaff Magazin92 / 100
 4. Langhe - Nebbiolo
  Malvira
  ItalienPiemonte - Langhe
  Ekstra Bladet