Tenuta Corte Alta

Hvis man syntes at der er noget bekendt over stilen på etiketterne på Corte Alta er det nok fordi man kender den vingård som står bag disse eksklusive vine. Det er nemlig de legendariske Accordini-brødre fra vinhuset af samme navn der har skabt Corte Alta, og vinene har nu indtaget pladsen som Accordini’s centrere luksusportefølje!  Projektet blev påbegyndt i 1996 af Accordini brødrene Tiziano og Daniele, og sammen med deres børn Paolo og Giacomo. I 2000 købte brødrene otte hektar af den bedst beliggende jord i Valpolicella appellationen. Vinmarkerne ligger nær Cavalo og Mazzurega med en elevation på mere end 550 meter ... Læs mere

Hvis man syntes at der er noget bekendt over stilen på etiketterne på Corte Alta er det nok fordi man kender den vingård som står bag disse eksklusive vine. Det er nemlig de legendariske Accordini-brødre fra vinhuset af samme navn der har skabt Corte Alta, og vinene har nu indtaget pladsen som Accordini’s centrere luksusportefølje! 
Projektet blev påbegyndt i 1996 af Accordini brødrene Tiziano og Daniele, og sammen med deres børn Paolo og Giacomo. I 2000 købte brødrene otte hektar af den bedst beliggende jord i Valpolicella appellationen. Vinmarkerne ligger nær Cavalo og Mazzurega med en elevation på mere end 550 meter over havets overflade. Disse marker er nogle af de højest voksende i Valpolicella og den friske frugtsyre som druerne herved har, er med til at afbalancere den naturlige sødme som der er i Amarone og Valpolicella vinene. I 2001 startede det spændende arbejde i markerne og den første årgang af Corte Alta Amarone så dagens lys i 2005.
Hos Corte Alta er det alfa og omega at vinene har balance og friskhed sammen med den koncentrerede frugt. Og det er netop det som sker i marken på grund af den førnævnte højde. Druerne modner simpelthen 10-14 dage senere end dem som ligger ved lavere højde. Vinene består hovedsageligt af den ædle Corvina drue, suppleret med en del Rondinella og en knivspids Molinara. Corte Alta’s vine er enormt saftige, drikbare og har et herligt moderat alkoholindhold. Desuden lagre de også rigtig godt grundet den superbe balance.
Kraftige og tunge vine er der nok af i Valpolicella, så at Corte Alta har valgt en stil med underbyggende friskhed og naturlig syre, er en cadeau af mangfoldighed til regionen.

Lær om Tenuta Corte Alta