Vinene fra Chateau Pape Clement fremstilles med anvendelse af de mest moderne teknikker og er i dag blandt de allerbedste i Pessac Léognan.
Læs merePape Clément kan med rette kaldes et paveslot. Vi skal helt tilbage til 1305, da den meget vinglade kardinal Bertrand de Goth blev udnævnt til pave Clément V og i tilgift fik et slot med tilhørende vinmarker i Pessac-Léognan. Paven var selv ivrigt involveret i vinproduktionen, men da pavedomicilet flyttede til Avignon i 1309, overlod han slottet til ærkebiskoppen af Bordeaux, som for at ære paven gav det navnet Château Pape Clément.
Ejendommen gik siden i arv fra ærkebiskop til ærkebiskop. Der blev forsat produceret vin efter den gamle paves forskrifter, men efter den franske revolution mistede kirken rettighederne til slottet. Det blev i 1939 solgt til privatmanden Paul Montagne. I løbet af de næste årtier blev der ofret store summer på at bringe slottet og dets vine tilbage på tidligere tiders høje kvalitetsniveau, men det var først da erhvervsmanden Bernard Magrez overtog ejendommen i 1980’erne, at der for alvor kom skik på tingene.
Magrez, som ejer adskillige vingårde også uden for Frankrigs grænser, havde en ambition om at løfte Pape Clément-vinene helt op i toppen af grand cru classé-pyramiden. Det kunne kun lade sig gøre gennem massive investeringer i ny teknologi, begrænsning af høstudbyttet og anvendelse af de bedste franske egefade. Vinmarkerne overflyves med droner, som med infrarøde kameraer registrerer modningsprocessen og fortæller ønologerne, hvornår det er bedst at høste de enkelte vinstokke.
Chateau Pape Clement i dag
I 1993 blev den anerkendte winemaker Michel Rolland hyret som konsulent, og i 2009 opnåede den røde udgave af Château Pape Clément at blive belønnet med 100 point af den indflydelsesrige vinkritiker Robert Parker.
Ud over den røde og den hvide Pape Clément producerer ejendommen andenvinen Le Clémentin og tredjevinen Le Prelat.
Den danske lovgivning kræver aldersverificering ved salg af alkohol