Barbera vin

Barbera druen fra Piemonte giver friske og syrerige rødvine. Den tredje mest dyrkede druesort i Italien er Barbera. Den dyrkes i flere regioner, men Piemonte i det nordlige Italien er druens højborg, hvor den primært optræder i enkeltdruevinene fra Asti, Alba og Monferrato.

Læs mere
 

Barbera d'Alba 2016

Bruno Giacosa

92/100
Jyllands Posten
90/100
DinVinGuide
Tilbud
289,95 pr. stk.
229,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
-
+


Barbera - en populær drue i Piemonte

Oprindelig betragtedes Barbera som en andenrangsdrue i forhold til den mere majestætiske Nebbiolo, der er grundlaget for de berømte Barolo- og Barbaresco-vine. Inden for de sidste 25 år har flere og flere vinbønder imidlertid valgt at tage Barbera mere seriøst, og hvor den før blev fremstillet som en let og frugtig vin, har den i højere grad antaget karakter af en krydret, fyldig og alkoholisk vin.

En drue rig på syre

I sit udgangspunkt er druen rig på syre og har et element af bitterhed i sig. Til gengæld har den næsten ingen garvesyre (tannin). De senere års fadlagrede udgaver har imidlertid ændret på dette udtryk, og mange af vinene har nu væsentlig mere dybde og krop og tåler flere års lagring. Kendetegnende for de fleste barbera-vine er de let bitre kirsebærnoter - ofte suppleret af blomme og brombær.