Cabernet Sauvignon vin

Cabernet Sauvignon har oplevet en massiv succes fra Bordeaux og det meste af verden rundt. Vores udvalg af denne drue er ligeså enestående som druen i sig selv.

Læs mere
 



D de Dauzac - 2016

D de Dauzac - 2016

Chateau Dauzac

Vi anbefaler
★★★★★★
WineManual
139,95 pr. stk.
129,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-





Mario - 2015

Mario - 2015

Vega Clara

VI ANBEFALER
★★★★★
WineManual
Tilbud
209,95 pr. stk.
159,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-







Rosso dei Notri - 2015

Rosso dei Notri - 2015

Tua Rita

92/100
James Suckling
91+/100
Robert Parker Wine Advocate
179,95 pr. stk.
159,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
+
-








Sena - 2015

Sena - 2015

Chadwick Mondavi

100/100
James Suckling
96/100
Robert Parker Wine Advocate
1.499,95 pr. stk.
1.299,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
+
-

Clos Apalta - 2015

Clos Apalta - 2015

Casa Lapostolle

100/100
James Suckling
95/100
Decanter
1.199,95 pr. stk.
1.149,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
+
-

Cabernet Sauvignon spiller en vigtig rolle for vinens holdbarhed

Så godt som alle vinlande i verden har Cabernet Sauvignon på markerne. I Bordeaux er den ubestridt kongen af alle druer, og i den vestlige del af området er den helt afgørende for Bordeaux-vinenes succes og holdbarhed. Når vi taler om Cabernet Sauvignon som druernes konge hænger det dels sammen med dens enorme udbredelse, men også med dens lagringspotentiale og klare karaktertræk. Der findes altid undtagelser, men i hænderne på en kompetent vinmager, vil Cabernet Sauvignon oftest give en storartet vinoplevelse.

En taknemmelig drue

Som druesort kan Cabernet Sauvignon klare det meste. Den stiller ikke de store krav til, hvordan klimaet og jordbunden skal være, og hvis blot den kan få lidt solskin og varme, så er den taknemmelig at have med at gøre. Det vigtigste er, at temperaturen ikke er for svingende i den sidste del af modningen, og derfor er det egentlig kun de køligste egne, der ikke har succes med druen.

Rig på tannin

Cabernet Sauvignon er en lille og tykskallet drue, der er modstandsdygtig overfor det meste. Den er rig på farve og på tannin, og tanninerne er medvirkende til, at den giver Bordeaux-vinene en lang holdbarhed. Til gengæld trænger de også til at lagre længere end andre vine, inden de er klar til at blive nydt. I de varmeste egne som eksempelvis Californien, kan vinene dog bedre nydes relativt unge, hvilket også betyder, at lagringspotentialet er en anelse mere begrænset, og det skyldes at varmen og solen når at påvirke skal og frugtkød, inden kernerne er færdigmodnede.