Gratis fragt fra 1.499 kr.
Theis Vine
Menu:

Prosecco

Oplev de italienske Prosecco-bobler med kæmpe hygge potentiale. Prosecco nyder stor berømmelse for sine boblende vine, der optræder med masser af frugt og charme.

Læs mere her
2 Vine
Sorter efter:  
Pris v.
1 stk.
149,95 kr
6 stk.
119,95 kr
Spar 180,00 kr
Pris v.
1 stk.
149,95 kr
2 stk.
119,95 kr
Spar 60,00 kr
Pris v.
1 stk.
149,95 kr
6 stk.
119,95 kr
Spar 180,00 kr
Pris v.
1 stk.
149,95 kr
6 stk.
119,95 kr
Spar 180,00 kr

Hvad er Prosecco? Navnet og vindistriktet i Norditalien

Kært barn har mange navne - et navn, der byder på mange nuancer. Prosecco er bedst kendt som en boblende italiensk vin fra den inderste del af Adriaterhavet. Prosecco er italiensk for ‘næsten tør’ og beskriver Proseccoens egenskaber meget godt. 

Oprindeligt var Prosecco dog en landsby i det nordøstligste Italien - lige ved grænsen til Slovenien. I denne by gjorde man en særlig druesort berømt, og den kom derfor til at tage navn efter byen - Prosecco. 

Efterhånden er der da også ryddet lidt ud i de mange betydninger af Prosecco. Druen har taget navneforandring til Glera i 2009. Det skete da landsbyen voksede sammen med den større by Trieste og man ikke ønskede at forveksle druen med områdebetegnelsen Prosecco. 

I dag forstår de fleste Prosecco som betegnelsen på en mousserende vin fra de nordøstlige italienske vinområder, der dækker over Prosecco-distriktet: Veneto og Friuli, et område, der har den helt rigtige jordbundsforhold samt klima til at skabe de allerbedste vækstforhold for fremstillingen af en god flaske Prosecco-vin. I disse nordøstlige områder er der for eksempel også stor forskel på dags- og nattetemperaturerne, som giver den helt rette modning.


Variationer og typer af Prosecco

Den frugtige Prosecco-vin fås i mange afskygninger - alt fra de helt tørre til de mere søde profiler og vinen må gerne have en smule andre druesorter i sig. Den grønne drue Glera, som oftest bruges til fremstilling af Prosecco, er særligt god til mousserende vine. Den har et højt indhold af syre og duften leder én til syrlige æbler med en let smag af mandel. 

90% af Gleradruens dyrkningsareal findes i Veneto, men man kan også finde Gleradruer, der bliver dyrker i Victoria, Australien. Prosecco skal både være fremstillet i Veneto eller Friuli og bestå af mindst 85 % Gleradruer, for at kunne leve op til sin titel. De resterende druer i Proseccoen er typisk: Bianchetta, Perera, Verdiso - og Pinot Noir eller Chardonnay (som er de mest populære druesorter, man kan finde)

Prosecco kan både findes som:

  • Spumante (mange bobler) denne type kommer tættest på det man kender fra Champagne, Cava og Crémant med et højt niveau af kuldioxid, som vil give de mange skønne bobler. 

  • Frizzante (færre bobler) - kaldes også ‘semi-sparkling’

  • Tranquillo (uden bobler) 

Det er dog stadig de boblende Prosecco, der er mest populære. På grund af sit overkommelige prisleje, har Proseccoen fundet vejen frem til mange ‘almindelige’ forbrugere, og så går Prossecoen også til en bred vifte af gastronomi. 

Især de mere lette retter går godt til Prosecco. Det er også meget populært at bruge Prosecco til sommerdrinks, såsom den italienske Aperol Spritz, der som oftest laves med Prosecco, Aperol, danskvand og en skive appelsin samt isterninger.  

Sådan fremstilles Prosecco

Prosecco fremstilles ved den såkaldte Charmat maceration-metoden, som anvendes ved mange mousserende vine. Hvor Champagne-metoden foregår ved andengæring i flasker, så foregår andengæringen ved Charmat-metoden i lukkede ståltanke eller i trykflasker. Det vil gøre boblerne mere livlige og samtidigt mindsker processen smagen af gær. 

Stort udvalg af mousserende vine og Champagne


Hos Theis Vine sætter vi en ære i vores store udvalg af mousserende vine og Champagne til enhver smag og festlig begivenhed. Du er velkommen til at tage et kig på vores hjemmeside og dykke ned i det fantastiske vinunivers og lade dig inspirere til dit næste store vinindkøb, eller hvis du blot mangler en flaske til en god aften. 

Til toppen