Økologisk vin
Ligesom inden for andre typer landbrug har økologien vundet indpas i vinproduktionen de seneste år. I EU blev reglerne for økologisk vin (eller organic wine, som det hedder på engelsk) fastlagt ved lovgivning i 2012. I dag bliver der ikke kun stillet krav i marken, men også under selve fremstillingen – krav, som skal overholdes, hvis man vil certificeres som økologisk vinproducent.
Læs mere
Sparkling Tea Blå - Non Alcoholic 2019
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Chateau Guiraud - G de Guiraud 2017
Chateau Guiraud
ØKOLOGISK
Ungeheuer Forst - Riesling Grosses Gewächs 2016
Weingut Reichsrat von Buhl
ØKOLOGISK
Ungeheuer Forst - Riesling Grosses Gewächs 2012
Weingut Reichsrat von Buhl
ØKOLOGISK
Ungeheuer Forst - Riesling Grosses Gewächs 2011
Weingut Reichsrat von Buhl
ØKOLOGISK
Von Buhl - Riesling Trocken 2019
Weingut Reichsrat von Buhl
ØKOLOGISK
Prosecco DOC Extra Dry Bio - Terre di Marca 2019
Corvezzo
ØKOLOGISK
Spätburgunder Trocken 2017
Weingut Wittmann
ØKOLOGISK
Extra Brut Reserva - Metode Tradicional 2017
AT Roca
ØKOLOGISK
Sparkling Tea Lyserød - Non Alcoholic
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Au Creux du Nid - Rouge 2014
Domaine la Colombette
ØKOLOGISK
Sparkling Tea Rød - Hibiscus Rosé 2014
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Sancerre Blanc - La Moussiere 2020
Domaine Alphonse Mellot
ØKOLOGISK
Riesling - Julie - Halbtrocken 2019
Weingut Reichsrat von Buhl
ØKOLOGISK
Königsbacher Ölberg Riesling 2016
Weingut Christmann
ØKOLOGISK
Pigeonnier Rosé - Côtes de Provence 2020
Chateau Saint Roux
ØKOLOGISK
Pigeonnier Rosé - Côtes de Provence 2018
Chateau Saint Roux
ØKOLOGISK
Riesling Trocken - 100 Hügel 2019
Weingut Wittmann
ØKOLOGISK
Mauro - Terreus 2018
Bodegas Mauro
ØKOLOGISK
Sparkling Tea Grøn - Citrus & Green Tea 2018
Copenhagen Sparkling Tea Company
ØKOLOGISK
Weisser Burgunder Trocken 2018
Weingut Wittmann
ØKOLOGISK
Mauro - Vendimia Seleccionada 2017
Bodegas Mauro
ØKOLOGISKØkologisk vindyrkning
Ved økologisk vindyrkning skal man generelt undgå industrielle forbindelser som fx gødning, ukrudtsmidler, svampemidler og pesticider, samt alt der er blevet genmodificeret. Med andre ord må der ikke anvendes menneskeskabte midler, dog findes der ganske få undtagelser som for eksempel Bordeauxvæske.
I modsætning til konventionel vindyrkning, som ofte benævnes som konventionel eller kemisk vindyrkning, forsøger man ved økologisk vin at bekæmpe skadedyr og sygdomme med teknikker som løvdækkekontrol og anvendelse af naturlige organiske stoffer. Den vigtigste strategi indenfor økologisk vindyrkning er at stimulere og vedligeholde jordbunden, så man skaber en bæredygtig grobund for mikroorganismer, som giver stærke og sunde vinstokke.
Man anvender organisk kompost som gødning, og det forbedrer strukturen og fremmer mikroorganismerne i jordbunden, uden at selve vinstokken gødes. Man søger en langsom frigivelse af næringsstofferne i jorden, uden at selve vinplanten bliver fodret med næringsstoffer.
Økologi i vinkælderen
I kælderen er der regler for ”ønologiske fremgangsmåder og behandlingsmetoder”, som det hedder. Det er f.eks. ikke tilladt at øge koncentrationen ved nedkøling, ændre alkoholindholdet eller stabilisere vinens syreindhold ved elektrodialyse. Desuden må man bruge langt færre tilsætningsstoffer og i betydeligt mindre mængder, end ved konventionel vinproduktion. Det gælder f.eks. tilsætning af svovl (SO2) for at forlænge vinens levetid. Her må der i rødvin være op til 100 mg svovl pr. liter og i hvidvin op til 150 mg pr. liter, hvor de maksimale mængder i konventionel vin er henholdsvis 150 og 200 mg pr. liter.
Da reglerne er omfattende, og det samtidig kan være en besværlig og dyr proces at opnå godkendelse, er der mange producenter, som følger reglerne uden at have certifikat på det. Her er det derfor op til den enkelte, om man finder vinproducentens ord troværdige, for der er ingen kontrol med det.