Merlot vin

Selvom Bordeaux-vine opnår deres store finesse ved blandingen af flere druesorter, så er der næppe nogen tvivl om, at Merlot historisk set er en af de vigtigste årsager til områdets ry. Druen Merlot har i århundreder været med til at definere de store Bordeaux-vine, og samtidig har den gået sin sejrsgang i resten af verden. Således finder vi også Merlot i både i de store Supertoscanere og i eksempelvis Chile og USA, hvor den fungerer fremragende til både enkeltdrue-vin og i blends.

Læs mere
 








Rosso dei Notri 2016

Tua Rita

92/100
Robert Parker Wine Advocate
179,95 pr. stk.
159,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
-
+

Rosso dei Notri 2015

Tua Rita

92/100
James Suckling
91+/100
Robert Parker Wine Advocate
179,95 pr. stk.
159,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
-
+










Chateau Pavie 2018

Chateau Pavie

EN PRIMEUR
97-100/100
Robert Parker Wine Advocate
2.899,00
pr. stk.
Læs mere
-
+

Chateau Pavie 2016

Chateau Pavie

EN PRIMEUR
98-100/100
Robert Parker Wine Advocate
4.299,95 pr. stk.
3.999,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
-
+

Chateau Pavie 2010

Chateau Pavie

100/100
Robert Parker Wine Advocate
98/100
James Suckling
5.499,95 pr. stk.
3.999,95
ved køb af 3 stk.
Læs mere
-
+











Monsordo - Langhe Rosso 2013

Ceretto

92/100
James Suckling
91/100
Jyllands Posten
Tilbud
229,95 pr. stk.
179,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
-
+



Højt udbytte

En af årsagerne til druens store popularitet blandt vinmagerne er, at den yder rigtig godt. Den er meget pålidelig og giver ofte en god høst. I de billigere varianter kan dens bløde stil komme til at virke lidt ulden, men når det er vinmagere med den rette ekspertise, der håndterer druen, så skaber de ofte blændende resultater. Så selvom Merlot i manges øjne har stået lidt i skyggen af Cabernet Sauvignon som den mest populære franske druesort, så er sandheden nok, at ingen af disse sorter ville have samme ry, hvis det ikke var den anden.

Merlot elsker solskin og varme

Merlot betyder egentlig ’den lille solsort’, og det er naturligvis druens mørke farve, der hentydes til. Den farve går gerne igen i glasset, i hvert fald hvis der er tale om Merlot-druer fra de varmeste egne. Den bløde stil egner sig rigtig godt til krydrede retter og til lyst kød, men i blends, hvor den giver det fløjlsagtige modspil til mere bastante druesorter, kan Merlot være forrygende i et utal af kulinariske sammenhænge.