Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

Valgte filtre

Barolo vin

Baroloe er vintypen med de mange karaktertræk. Den fremstilles i Piemonte og laves på 100% Nebbiolo – en druesort, som har tilpasset sig det norditalienske klima, og som stort set kun findes i denne vinregion. Nebbiolo er en gammel blå italiensk druesort, som gennem århundreder har tilpasset sig klimaet, og som leverer vine med et meget stort lagringspotentiale.

Læs mere

Høje krav til Barolo

En Barolo må først frigives efter hele 38 måneders lagring, hvoraf de 18 måneder skal være på egetræsfade. Skal man op i Riservakvalitet, skal vinen lagre i mindst 50 måneder. Om lagringen skal foregå på nye eller brugte egetræsfade, afhænger helt af om vinmageren tilhører den gamle eller nye ”Barolo-skole”. En Barolo er som ung vin indelukket og ikke særlig gæstfri, og den har et lagringspotentiale på mindst 15-20 år. Du kan endda være heldig at finde eksempler på Barolo vine, som selv med 40-50 år på dåbsattesten stadigvæk leverer store positive vinoplevelse.

Modernister og traditionalister

Som vintype er Barolo i dag meget efterspurgt blandt vinelskere verden over. Det gælder både de vinelskere, som ønsker at investere i vin med lagring for øje, men også de personer, der ønsker er stor her-og-nu vinoplevelse. To modsætninger, som har opdelt de norditalienske vinhuse i to lejre – henholdsvis modernister og traditionalister.

Den store forskel består i selve vinifikationsprocessen. Modernisterne praktiserer en kort fermenteringsproces på højst 10 dage. Dvs. den periode hvor drueskallerne er i kontakt med druemosten, hvilket har stor indflydelse på mængden af tanniner i den endelige vin. Jo mere tanninrig en vin er, jo større lagringspotentiale har den. Det betyder dog også, at den vil være endnu mere lukket og ugæstfri i dens unge år. Men den korte fermenteringsproces er kun en af forskellene, for modernisterne vælger også ofte at anvende nye egetræsfade, hvilket gør vinen mere blød og harmonisk, og dermed imødekommende som ung. En produktionsmetode, som er til stor glæde for vinelskere verden over.

Traditionalisterne derimod praktiserer en fermenteringsproces på helt op til 30 dage, hvilket sikrer maksimalt udtræk af tanniner i vinen. Det store indhold af tanniner sikrer vinen et stort lagringspotentiale, men det gør desværre også vinen lukket og tæt som ung. En Barolo, der er produceret efter disse teknikker, er derfor det helt oplagte valg, hvis du ønsker at lagre vinen i flere årtier. Du kan oftest læse på vinhusets hjemmeside, om de tilhører modernisterne eller traditionalisterne.

Vinen med de mange ansigter

På grund af sit store lagringspotentiale, vil en Barolo skifte udtryk og karakter med alderen. Den går fra en lys okkerrød farve til mørk rustrød farve i glasset. Jo ældre en Barolo er, jo mere blød og harmonisk vil du opleve vinen. Tanninerne er blevet mere fløjlsbløde og velintegrerede i vinen, og rent smagsmæssigt udvikler vinen sig også. Til at starte med har den det friske frugtige udtryk af røde bær, svampe og trøfler samt noter af blomster, men efterhånden ændrer den karakter til det mere tørre udtryk, som byder på urter og mere markante blomster. Aromapaletten for en Barolo har mange ansigter, og den gør vinen til et yderst interessant bekendtskab, men uanset alder vil vinen aldrig miste sin intensitet fra Nebbiolo druen.

Kommunerne i Baroloens hjemland:

  • Barolo
  • Serralunga d'Alba
  • Castiglione Falletto
  • Monforte d'Alba
  • Cherasco
  • Verduno
  • Diano d'Alba
  • Grinzane Cavour
  • Novello
  • Roddi
  • La Morra
Luk
Vine 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er desværre ingen vine der passer på dine filtre.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.