Tempranillo vin

Kær drue, mange navne. Tempranillo er det mest benyttede, men i visse områder af Spanien optræder den under navne som Tinto Fino, Tinta del pais og Cencibel, og krydser man grænsen ind til Portugal, hedder druen enten Aragonez eller Tinta Roriz. Under alle omstændigheder er den ikke til at komme udenom, når vi taler spansk rødvin. Den dyrkes først og fremmest i nordligere distrikter som Rioja, Ribera del Duero og Toro, hvor den både vinificeres alene eller sammen med andre druer som Garnacha, Graciano, Cabernet Sauvignon m.fl.

Læs mere
 







Mauro 2016

Bodegas Mauro

93/100
Robert Parker Wine Advocate
359,95 pr. stk.
299,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
-
+


Mario 2015

Vega Clara

★★★★★
WineManual
209,95 pr. stk.
189,95
ved køb af 12 stk.
Læs mere
-
+

PS 2017

Bodegas Aalto

93/100
Decanter
799,95 pr. stk.
699,95
ved køb af 6 stk.
Læs mere
-
+





Aalto - Magnum 2016

Bodegas Aalto

93-95/100
Robert Parker Wine Advocate
739,95 pr. stk.
619,95
ved køb af 3 stk.
Læs mere
-
+













Druens mange ansigter

Druen er tykskindet og kan give mørke krydrede vine, hvis den dyrkes under optimale betingelser. Den kræver sol og varme for at opnå modenhed og sødme og kølighed for at udvikle den nødvendige syre, der skaber balance i vinene. Derfor trives tempranillo særligt i højderne, hvor solrige dage og kølige nætter skaber ideelle forhold for druerne.

Hvordan smager Tempranillo?

Tempranillo-vinene kan være vidt forskellige i udtrykket afhængigt af, hvilket distrikt de kommer fra. Også fadlagringen spiller en væsentlig rolle, og hvor man i Rioja har haft tradition for årelang lagring på amerikanske fade, er man f.eks. i Ribera del Duero mere tilbøjelig til at benytte franske fade og knap så lang lagring. Men netop fadlagringen sætter sit tydelige præg på vinens aromaprofil, der ofte præges af sødmefulde vaniljenoter. Druen i sig selv har nuancer af mørke bær, blomme, krydderurter og tobak.