Upsell cart

Vælg kategori

Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

5 gode alternativer til Aalto

Skrevet af Simon Plambæk

Er du (også) en af dem, der kan lide Aalto og leder efter andre vine, der ligner denne ikoniske vin? Vi kender det godt. Derfor har vi samlet vores bud på 5 fantastiske vine, der alle kan måle sig med Aalto.

1. San Román 2013

Mariano Garcia beviser med San Román i Toro-distriktet, at han selvfølgelig også kan lave topvine uden for Ribera del Duero. Manden bag kæmpesuccesen Aalto er på banen med en ny vin i verdenklasse, til en fabelagtig pris. San Román er bodegaens signaturvin lavet på ren tinta de toro (det lokale navn for tempranillo-druen).

2. Sardon de Duero - Seleccion Especial 2015

Blot 4 km. fra Vega Sicilia kommer denne signaturvin produceret på druer fra ejendommens bedste parceller med vinstokke, der har nået en alder af 25 år. Selección Especial fremstår ren og rank med god fylde og kølig kirsebær- og blommefrugt understøttet af lakrids, kaffe og beherskede fadnoter.

3. Tudela del Duero - Mas de Leda 2015

Prisvenlig spansk supervin, der har fået fantastiske ratings i forhold til prisen. Denne rødvin fremstår elegant og imødekommende med et varmt udtryk og en tydelig frugtprofil i retning af brombær og mørke blommer samt lag af krydderier og viol. Vinen har en anelse mere fad end det vi kender fra Aalto.

4. Garmon - Ribera del Duero 2015

Navnet Garmón er en sammentrækning af de tre første bogstaver i Mariano Garcias sønners efternavne. Sønnerne hedder Eduardo og Alberto Garcia Montaña. Dyb purpurfarve med en rødlig kant.  Vinen kan nydes ung, men også lagres et årti eller mere. Vinen vandt Børsens store Ribera del Duero smagning.

5. Prima 2014

Lillebror til San Román - men bestemt ikke nogen lille vin - som anmeldelserne også antyder. Prima er en koncentreret, let krydret og mineralsk rødvin med fokus på den friske røde frugt og noter af lakrids og tobak.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.