Grüner Veltliner vin

Druen Grüner Veltliner frembringer friske, sprøde og frugtige hvidvine. Druen er særlig populær i Østrig

Læs mere
 









Lidt mere om Grüner Veltliner

I Østrig - for det er dér, druen først og fremmest har sin berettigelse - gør grüner veltliner præcis det, den skal: Skaber friske, sprøde og frugtige hvidvine med en aromaprofil, der gør dem så velegnede til forskellige typer af madretter - lige fra det lokale til det asiatiske køkken. Grüner veltliner betragtes i dag som Østrigs nationaldrue og dyrkes på omkring en tredjedel af alle landets vinmarker. Kvaliteten er generelt bedst i vinene fra de nordligt beliggende distrikter Wachau, Kremstal og Kamptal.

Vinene er oftest lette og syrebalancerede med nuancer af grøn og gul frugt, citrus og hvid peber. De drikkes bedst helt unge, om end topmarkerne med ældre vinstokke kan præstere mere fedmefulde, lagringsværdige udgaver med dybere aromaer.