
Californien
Californisk vin er først og fremmest kendetegnet ved en enorm diversitet.
Læs mere

Panamera - California Chardonnay 2017
Rutherford Wine Company

California Zinfandel 2016
Indigo Eyes

Pinot Noir - Santa Barbara County 2018
Tyler Winery

Chardonnay - Santa Barbara County 2017
Tyler Winery

Chardonnay - Santa Barbara County 2016
Tyler Winery

Pinot Noir - Dierberg - Block 5 2017
Tyler Winery

Panamera - California Cabernet Sauvignon 2018
Rutherford Wine Company

Chardonnay - Dierberg 2016
Tyler Winery

Chardonnay - Bien Nacido - W Block 2015
Tyler Winery

Pinot Noir - Bien Nacido - N Block 2017
Tyler Winery
Hvordan smager vin fra Californien?
At beskrive californisk vin på ganske få linjer er noget af en opgave. For produktionen er ligesom diversiteten så enorm, at det er svært at formulere det præcist. Men først og fremmest er californisk vin blød, blid, stor, afrundet og ofte nem at gå til. Når der skrues på en knap, bliver den skruet helt i bund, uanset om det er fylde, saftighed, krydderi eller fed-fedme.
Californien er varmt – til tider decideret hedt. Men samtidig har det store og temmelig kolde Stillehav en særlig betydning, der sammen med landskabets formationer betyder, at der ledes kølige vinde og fugt langt ind i det varme land.
Det giver mulighed for at skabe alt fra store Zinfandel-bamser over frugtrige og saftige Pinot Noir-vine til sprøde Chardonnayer, der af og til er fadlagret i en grad, hvor de bliver decideret fede i deres struktur.
Californien står for 90% af al nordamerikansk vinproduktion, og at beskrive området kort er lidt som at skulle lave en samlet beskrivelse af europæisk vin. Stort set umuligt. Men én ting er sikkert: Der er masser af forskelligtartede opdagelser at tage fat på.
Hos Theis Vine har vi fokus på kvalitet og vi har vine, der udtrykker lokalt terroir, er ranke og har finesse.