Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

Bourgogne årgang 2016

Skrevet af theis-vine-dk Admin

Årgang 2016 i Bourgogne er historien om et vinområde, der blev ramt af den ene katastrofe efter den anden, men alligevel endte med at frembringe de vidunderligste vine. I små mængder ganske vist.

Lille men god årgang

Katastrofen indtraf i slutningen af april. Dele af Bourgogne blev overraskende angrebet af hård frost, der gjorde stor skade på vinstokkenes spæde skud. Kort efter fulgte heftige haglbyger, og et generelt fugtigt forårsvejr udviklede meldug på vinstokkenes blade. Ødelæggelserne ramte mange, men ikke alle vinmarker. Nogle producenter mistede halvdelen eller mere af deres normale udbytte, andre slap mere nådigt.

En tør, varm og solrig sommer reddede det, der var tilbage, og vejret var med vinbønderne, da høsten gik i gang i slutningen af september. Et stykke ind i oktober kom regnen, men de fleste havde nået at høste, og fordi mængderne var små, gik det relativt stærkt med at få druerne i hus. Frugten viste sig gennemgående at være god, moden og sund, så de vine, der trods alt kom ud af årgangen, ligger på et ualmindelig højt kvalitetsniveau. Kort sagt: Lidt, men godt. Rigtig godt.

Hos Theis Vine er vi glade for at have kunnet tilbyde et udvalg af disse enestående Bourgogne-vine en primeur. Mængderne var begrænsede og en primeur er overstået - men vinene fra Bourgogne finder du her. 

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.