Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

Må vi anbefale...

Skrevet af Mette Mayland

Theis Vines sortiment af vine fra Ribera del Duero er både omfattende og bredt. Vi samarbejder med nogle af områdets dygtigste producenter og er derfor i stand til at sælge topvine, der repræsenterer det bedste af det bedste fra Ribera del Duero. Hvad enten du har et indgående kendskab til de enkelte vinhuse, eller du er helt på bar bund og ikke ved, hvad du skal købe, kan du få brug for en håndfuld anbefalinger. Vi præsenterer derfor et udvalg af vinhuse og eksempler på flotte vine, som vi synes, du skal smage:

En krydret og kraftig vin, der egner sig perfekt til efterårets kraftige, indkogte retter. Matcher også en velkrydret lammekølle, og når der er dyrevildt på tallerkenen, går det hele op i en større enhed. Vinen er fremstillet på ren tempranillo fra nogle af Emilio Moros allerbedste parceller. Dem har de nogle stykker af, og det skyldes ikke mindst familiens mangeårige historie i området.

Siden begyndelsen af 1900-tallet har vinen været en del af familiens udkomme. Med over 200 ha egne vinmarker i dag og yderligere adgang til marker, som dyrkes af andre vinbønder, er udgangspunktet for at lave god vin absolut på plads.

18 måneder på franske egefade runder denne luksusvin flot af, og du oplever et smagsbombardement af sødmefuld mørk frugt, ristet kaffe og vanilje.

Tudela del Duero - Mas de Leda 2015

Alberto og Eduardo Garcia har det ikke fra fremmede. De er sønner af Ribera del Duero-mesteren Mariano Garcia, som har oplært sine drenge i, hvordan man laver god vin. Rigtig god vin. Den lærdom har de bl.a. bragt med sig ind i Bodegas Leda, som er en relativt ny og moderne vingård i Tudela de Duero med en produktion af suveræne vine lavet på druer fra i visse tilfælde 100 år gamle vinstokke.

Más de Leda er en flot introduktion til husets rene tempranillo-vine. Elegant og imødekommende med et varmt og krydret udtryk og intense noter af mørke bær og blomme. Denne fadlagrede og frugtdrevne rødvin har potentialet til at ledsage en mør rød bøf, men går også godt i spænd med de kraftigere gryderetter.

Sardon de Duero - Seleccion Especial 2015

Det siger en hel del om et vinhus, at den vin, de fremstiller flest flasker af, bliver kåret til verdens bedste. Det skete i 2005, da Abadia Retuerta strøg til tops ved International Wine Challenge. Siden er det strømmet ind med flotte anmeldelser, hædersbevisninger og point i den høje ende af skalaen, og selv om vinen for 13 år siden imponerede, er det intet imod, hvad den gør i dag.

En højpotent og alligevel elegant rødvin med flot fylde og rank ryg understøttet af kølige kirsebær- og blommenoter, mokka og lakrids samt en antydning af vanilje fra de 16 måneder på egefade. Lavet på et blend af 70 pct. tempranillo suppleret af syrah, cabernet sauvignon og andre franske druetyper.

Dette er vinen, du serverer til oksestegen, lammeryggen eller den helstegte pattegris. Prøv den også i selskab med en tallerken pata negra (sortfodsskinke).

Cepa 21 - Ribera del Duero 2015

Signaturvinen fra Emilio Moros nye, hypermoderne vingård er en drøm at nyde til retter med vildt, and eller lam. Også en god gang bøf stroganoff løftes op i de højere luftlag, når denne rene tempranillo-vin kommer i glasset.

Cepa 21 må betegnes som en moderne Ribera-vin. Druerne kommer fra forholdsvis unge vinstokke, og fadlagringen er begrænset til bare 12 måneder og giver plads til, at frugten folder sig ud. Skovbær og sød lakrids indbyder til intens nydelse, men kan du godt lide, at dine vine får lidt alder, er der absolut lagringspotentiale her. Hen ad vejen vil de ristede noter fra fadlagringen integrere sig og skabe en blød og harmonisk helhed.

Før Ribera del Duero havde udviklet sig til det blomstrende vindistrikt, vi kender i dag, var Mariano Garcia en af foregangsmændene bag højnelsen af områdets vine. Han etablerede i 1980 Bodegas Mauro lige på den anden side af skillelinjen til Ribera del Duero og demonstrerede med voldsom virkelyst og energi, at man sagtens kan lave verdensklassevine i denne afkrog af Spanien. Hans magtfulde Mauro-vine imponerede fra starten med deres rene, dybe frugt og stringente stil.

Det gør de stadig. Modne bærnoter fra tempranillo iblandet små mængder af syrah dominerer vinen, som i udtrykket både har kølighed og sødme, der understøttes af krydderier og et strejf af vanilje fra de 15 måneders lagring på fortrinsvis franske egefade.

Drik denne højkvalitetsvin til de retter, du før ville have skænket en ædel Bordeaux til: Det bedste oksekød, kraftigt vildt eller lam.

Ribera del Duero - Pago de Carraovejas 2015

For en engageret restauratør hænger mad og vin uløseligt sammen, og det gælder også i tilfældet José Maria Ruiz, som i begyndelsen af 1980’erne etablerede en restaurant i Ségovia i Castilla y León, hvor han bl.a. serverede den traditionelle, helstegte pattegris. Vinene, han kunne tilbyde, var ikke noget at råbe hurra for, så det endte med, at han etablerede sin egen vingård, Pago de Carraovejas, der kunne levere lige præcis den vin, der egnede sig til hans gode mad.

Men selv om du ikke har mod på at helstege en pattegris, kan du være sikker på, at denne tætte og harmoniske rødvin egner sig til et væld af spændende retter. Lam og svin står øverst på listen - og gerne godt krydret. Men også en velstegt engelsk bøf af oksefilet klæder vinen. Som altid dominerer tempranillo-druen - her blendet med små mængder cabernet sauvignon og merlot - og 12 måneders fadlagring sætter sit beherskede præg på vinen, der fremstår harmonisk med nuancer af fuldmodne blommer, brombær og lakrids.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.