Upsell cart

Vælg kategori

Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

Vin til konfirmationen

Skrevet af Mette Mayland

Hvilken vin skal man vælge til konfirmationsfesten? Hvilken vin passer til maden, og hvordan vælger man en vin, som alle kan lide? Livets store højdepunkter skal fejres med god mad og lækker vin, men vinen skal både passe til budgettet og til den menu, du har valgt. Hvis du besøger os i vores butik i Charlottenlund, vil vi naturligvis gerne hjælpe dig med at finde frem til de vine, der passer perfekt til din menu. Hvis du hellere vil handle vin online i vores webshop, så giver vi dig her et par gode råd til, hvordan du vælger den vin, der passer til konfirmationen.

Mousserende vin - Hvilken vin passer som velkomstdrink

Der er mange valgmuligheder, når du skal finde frem til den bedste velkomstdrink. Det er altid forfriskende at få serveret et glas kølig mousserende vin, og til en konfirmation, hvor der er samlet mange mennesker med forskellig smag, bør du enten vælge en halvtør vin eller måske give gæsterne valgmuligheden mellem søde og tørre bobler. Heldigvis kan mousserende vin købes i mange prisniveauer, og der behøver ikke stå eksklusiv Champagne på menuen, selvom det er fristende. Cava fra Spanien er tit lidt bredere i sin appel, fordi den ofte er blødere og mere frugtpræget, og både prosecco fra Italien, sekt fra Tyskland og cremant fra Frankrig kan have samme tendenser. Vil du have sødere bobler, så gå efter en Moscato.

Hvidvin - Hvilken vin passer til forretten?

Når du skal finde frem til, hvilken vin, der passer til forretten, skal du naturligvis tage udgangspunkt i, hvad der kommer på tallerkenen. Men samtidig skal du holde øje med, at det er en vin, der rammer en bred smag. Hvis du har valgt en fiskeforret er det helt oplagt med en tør hvidvin, men en røget eller lidt federe fisk kan godt tåle en halvtør hvidvin. Der må gerne være en vis fylde i vinen, og derfor går du sjældent galt i byen med en Riesling. Der er dog også masser af muligheder i Chardonnay, hvis de ikke er alt for tunge, og en Pinot Gris fra Alsace kan også være et fremragende valg.

Rødvin - Hvilken vin passer til hovedretten?

Igen er det afgørende, hvilken hovedret, du har valgt. Vin der passer til hovedretten skal bestemmes ud fra, om det er lyst eller rødt kød, der bliver serveret. En lys kødret bør have selskab af en relativt let rødvin, der dog skal være blød og ukompliceret nok til, at alle gæster kan være med. En hovedret med rødt kød bør assisteres af en mere kraftig rødvin, men igen skal du passe på med at vælge alt for komplicerede vine. Hold dig til en vin, du kender, og til en vin hvor både trænede og utrænede smagsløg kan være med. Hvis hovedretten er en buffet med mange forskellige typer af smagsindtryk, er det endnu vigtigere, at du vælger en vin, der har en bred appel, og det kunne sagtens være en vin fra Rhone eller et blødt og blidt blend.

Dessertvin - Hvilken vin passer til desserten?

Hovedreglen er altid, at vinen skal være sødere end desserten, for ellers kommer vinen til at smage surt. Frugtdesserter kan tåle lyse dessertvine som eksempelvis Sauternes, men står den på sød og cremet is - eller måske en chokoladekage - så bør du snarere kigge efter en sød sherry eller en fransk Banyuls. Det friske alternativ kunne være at vælge en Brachetto, der er en let mousserende og sødmefuld italiensk vin med masser af frugt og sødme.

Hvor meget vin skal jeg købe?

Heldigvis kan du altid levere uåbnede vine tilbage, hvis du har købt for meget. Og det ville være uendeligt trist at løbe tør for vin, inden festen er slut. Men hvis du vil holde dig til de generelle beregninger, så kan du gå ud fra følgende:

Velkomstdrink : Ca. 6 glas pr. flaske
Hvidvin : Ca. 8 glas pr. flaske
Rødvin : Ca. 6 glas pr. flaske
Dessertvin : Ca. 10 glas pr. flaske

Hvordan skal jeg servere vinen?

Først og fremmest er det vigtigt, at du serverer vinen en smule køligere, end du synes den skal være. Den vil meget hurtigt øge sin temperatur i glasset, og derfor bliver vinen ofte for varm, inden den når fra glasset til munden. Desuden er det en god idé, at du sørger for at vinen bliver serveret i glas, der ikke er alt for små, for vinen har brug for plads til at folde alle sine nuancer ud, og små glas vil derfor betyde, at den ikke viser alle sine nuancer.

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.