AdamsWein

Simone Adams fra AdamsWein tilhører en ny generation af ekstremt ambitiøse vinproducenter.

Hun er uddannet Ønolog fra Geisenheim i Rheingau. Når hun havde ferie fra studiet, tog hun ned for at arbejde hos vinbønder i Frankrig og Italien. Således er hun idag en knivskarp kombination af akademisk viden og praktiske erfaringer. Styrken af dette, er hendes vine et troværdigt videsbyrd på.

Læs mere
 






Vin af høj kaliber

Simone Adams ønsker at være sin helt egen. Derfor var det vigtigt for hende, da hun i 2010 overtog vingården i Rheinhessen, at lave sit eget hiraki for sine vine, i stedet for at kopiere et allerede eksisterende. Hendes familie har en lang tradition for jagt, og selv har hun 22 års erfaring indenfor disciplinen. På tysk, såvel som dansk, refererer kaliber både til størrelsen på løbet i et skydevåben, men er også en betegnelse for noget af høj kvalitet. Dermed kunne hun med et stigende Kaliber-tal, angive en stigning i kvaliteten af hendes vine.

Seriøs Spätburgunder

AdamsWein har Spätburgunder som deres hovedfokus. Spätburgunder er det tyske navn for superstjernen fra Bourgogne: Pinot Noir.

Hos AdamsWein produceres den i 3 udgaver: Kaliber 12, Kaliber 28 og Kaliber 48. Vinene er lavet i en frisk og syrlig stil, hvor overmoden frugt er fjenden og hvor et køligt og nordligt udtryk er ledestjernen. Kvaliteten af vinene blev understreget da den anerkendte vinanmelder, René Langdahl, i 2019 både kaldte AdamsWein for "årets opdagelse" og Kaliber 48 for "årets Spätburgunder".

Dogmefri tilgang

Simone Adams har en dogmefri tilgang til sin produktion. Hun går frem efter en trial-and-error-metodik, hvor hun med et åbent sind afprøver den pallet af teknikker som er tilgængelige. Det betyder at hun ikke lader sig diktere af andre producenters holdning til arbejdet i marken eller produktionen og lagringen af vinene. I stedet, benytter hun sig af de teknikker der giver hendes vine kvalitet, og forkaster dem hun finder overflødige eller forværrende.