Almaviva

Efter langstrakte forhandlinger indgik nu afdøde baronesse Philippine og baron Philippe de Rothschild fra 1. cru-slottet Mouton-Rothschild i 1997 en vigtig aftale med Chiles største vinproducent, Concha y Toro. Sammen ville de to giganter i vinverdenen skabe en helt ny, prestigiøs vin, der kombinerede fransk knowhow og nobilitet med chilensk terroir.

Læs mere
 

Mere om det ambitiøse projekt

Ambitionen var en vin, som internationalt ramte ind i hjertet på vinnydere med smag for både ædel bordeaux og oversøisk elegance. Det lykkedes. Alamaviva, som vinen kom til at hedde, blev en succes allerede fra første årgang (1998), og siden har kvaliteten kun bevæget sig i én retning: Opad.

Concha y Toro stillede deres bedste vinmarker til rådighed for projektet, mens Mouton Rothschild tog sig af markedsføring ogsalg og overordnet trak på deres fornemme renommé i vinverdenen.

På 60 ha marker i den højest beliggende del af Maipo Valley, Puente Alto, 650 m over havet dyrkes i dag vinstokke med primært cabernet sauvignon, men sorterne carmenère, cabernet franc, merlot og petit verdot indgår også i vinen. De ældste stokke stammer tilbage til 1978 og trives i det på én gang solrige og kølige klima, der bl.a. er påvirket af de friske vinde fra de sneklædte Andesbjerge.

Et nyt, moderne vineri blev taget i brug i 2000 kun med henblik på at producere Almavia. Byggeriet er opført af lokale træsorter og udformet som en fri gengivelse af Andesbjergene. Det indeholder alle former for moderne, temperaturstyrende foranstaltninger og lagringsfaciliteter, der sikrer optimale betingelser for at skabe en vin i verdensklasse.