Armagnac Laberdolive

Indbegrebet af ædel armagnac kommer fra Laberdolive, som i over fem generationer har lagt navn til nogle af de fremmeste destillater, der kan opdrives i Bas-Armagnac. Siden 1866 har familien fremstillet eksklusiv årgangs-eau de vie af en kvalitet, kun de færreste producenter kan matche.

Læs mere
 



Historien bag Laberdolive

Laberdolive ejer 40 ha marker fordelt på tre domainer. Her dyrkes druesorterne ugni blanc, colombard, baco blanc og ikke mindst folle blanche, som indtil vinlusens hærgen var den eneste benyttede drue i Armagnac. Laberdolive holder stadig liv i ældgamle vinstokke med præ-phylloxera folle blanche.

Der destilleres på traditionelle, gamle kobberkedler og lagres på store fade - både nye og ældre og alle fremstillet af sort eg fra Laberdolives store skovarealer, der afgrænser ejendommens vinmarker. Fadene er anbragt i familiens kældre, hvor de forskellige årgange modnes, indtil Pierre Laberdolive vurderer, at de har opnået deres fulde potentiale.

Det kan tage 15 år eller op til 50 år afhængigt af årgangen, og først når Pierre efter utallige smagninger er sikker i sin sag, tappes den på flaske uden tilsætning af farvestof eller karamel. Herefter stopper ældningsprocessen, og armagnacen kan nu nydes, mens den er på sit allerhøjeste.