Bodega Pago de Carraovejas

Da José Maria Ruiz for snart 40 år siden ville servere en rigtig god Ribera-vin i sin restaurant, kunne han ikke finde en, der levede op til hans høje krav. Derfor besluttede han at starte sin egen vingård: Pago de Carraovejas leverer topkvalitet på højde med områdets allerbedste vinhuse.

Læs mere
 


Historien om Bodega Pago de Carraovejas

For José Maria Ruiz Aragoneses, som åbnede sin egen restaurant i Segovia i 1982, havde det altid været en sandhed, og det skulle også ende med at blive hans entrébillet til en karriere som vinproducent. På den tid var Ribera del Duero-vinene primært et lokalt fænomen serveret på områdets restauranter i simple keramikkander. Det lavede Ruiz om på, da han begyndte at indkøbe de lidt bedre vine på flaske, men helt tilfreds blev han aldrig. Hans signaturret i restauranten var den castilianske specialitet helstegt pattegris, som han syntes fortjente at blive ledsaget af en langt bedre vin. Da han ikke umiddelbart kunne finde den, besluttede han sig for at lave den selv.

Blandt de mest betydningsfulde i Ribera del Duero

Det blev indledningen til et vineventyr, som med grundlæggelsen af Pago de Carraovejas bragte José Maria helt op blandt de mest betydningsfulde Ribera del Duero-producenter. I 1987 stod han i spidsen for en gruppe vinglade investorer, som søgte det perfekte sted at etablere en vingård. Valget faldt på Peñafiel og de sydvestvendte skråninger og terrasser på Carraovejas (”fårenes sti”), som fra gammel tid havde ry for at være det terroir, hvor druerne modnede bedst. Modsat mange andre investerede de ikke i marker, der allerede var beplantet med vinstokke, men udvalgte i stedet præcis de kloner, der kunne indfri de ambitioner, José Maria Ruiz Aragoneses havde med sin vin. Vinstokkene blev udplantet i op til 850 meters højde på et 25 ha stort areal, og i 1991 kunne de første vine aftappes.

Bodega Pago de Carraovejas i dag

Siden er Pago de Carraovejas vokset til en anselig størrelse. 200 ha er nu beplantet med vin - først og fremmest tinto fino (Tempranillo) og desuden mindre mængder Cabernet Sauvignon og Merlot, som med stor succes inkorporeres i bodegaens forskellige cuvéer. Succes er i det hele taget kendetegnende for den udvikling, vingården har gennemgået. Et imponerende vineri, der løbende udbygges og moderniseres, er rammen om produktionen af husets højkvalitetsvine, der alle fremstilles med den største omhu og lagres i de over 3000 egefade, bodegaen råder over i sine kældre.

I 2007 overlod José Maria den daglige ledelse til sønnen Pedro. Han havde oprindelig taget en uddannelse som psykolog og arbejdede de første år efter sin eksamen som henholdsvis parterapeut og socialpsykolog hos Røde Kors, før han åbnede sin egen praksis. Alligevel endte han - modsat sine fire brødre - med at følge i sin fars fodspor, og det viste sig at være en god beslutning. Pago de Carraovajes er på godt 10 år vokset fra 15 til 90 ansatte, og produktionen er nu oppe på ca. 850.000 flasker om året.