Bodegas Huerta de Albala

I Jerez fremstiller man sherry, og sådan har det været i århundreder. Men Vicente Taberner Carsi havde en idé. Han var partner i sherryfirmaet Bodegas Ray Fernando de Castilla og satte sig i 1999 for at etablere sin helt egen vingård i Jerez i det sydlige Spanien. Ikke for at producere sherry … nej, han ville meget hellere lave rødvin.

Læs mere
 

Hvordan blev rødvin til i sherry-området?

I den andalusiske Cádiz-provins, hvor solen banker ned fra morgen til aften, var dette et særsyn. Mildt sagt. Men Vicente Taberner var overbevist om, at man også her kunne producere rødvin af høj kvalitet. Han investerede i Huerta de Albalá - en tidligere sherryejendom beliggende i 150 meters højde med tilhørende 91 ha jord. 75 af dem blev beplantet med vinstokke, og vingården blev sat i stand efter alle kunstens regler med installation af hypermoderne produktionsfaciliteter og de bedste fade fra franske bødkere. Og så startede eksperimenterne.

Vicente Taberner ville være sikker i sin sag, før han frigav sine vine. Druerne, han anvender, er primært syrah, suppleret af merlot og cabernet sauvignon samt den lokale drue tintilla de rota. Men der skulle gå fem år, før han var tilfreds med resultatet. Særligt de franske egefades indflydelse på vinene havde hans store bevågenhed. Havde de den rigtige størrelse? Hvor meget skulle de toastes? Og hvor længe skulle vinen ligge på fadene? Adskillige forsøg blev gjort, før han var tilfreds.

I 2006 sendte han første udgave af signaturvinen Taberner på markedet. Det endegyldige bevis på, at en dygtig og dedikeret vinmager også er i stand til at lave topvin i et bagende varmt område som Jerez. Vinen blev ualmindelig flot modtaget og opnåede fra starten høje point hos både de nationale og internationale vinanmeldere.