Mariano Garcia beviser med San Román i Toro-distriktet, at han selvfølgelig også kan lave topvine uden for Ribera del Duero.
Læs mereSig navnet Mariano Garcia, og der vil blive nikket anerkendende overalt i den spanske vinverden. Det skyldes ikke mindst hans succes som vinmager i Ribera del Duero, hvor projekter som Aalto, Mauro og senest Garmón har sat en tyk streg under præcis det, Garcia er så god til: At lave stor, muskuløs rødvin med nerve, elegance, mineralitet og imponerende velsmag. Lægger vi oveni hans 30 år som hovedkraften bag kultvinen Vega Sicilia i Ribera del Duero, siger det alt: Manden er Spaniens dygtigste vinmager.
I 1997 valgte han at udfordre sig selv endnu en gang, da han etablerede Bodegas y Viñedos Maurodos på vingården San Román i Toro-distriktet vest for Ribera del Duero. Investeringen indebar også opkøbet af 35 ha vinmarker omkring byerne San Román de Hornija og Villaester. Det er siden blevet til i alt 100 ha bestående af både ældre og yngre vinstokke, primært tempranillo, med en gennemsnitsalder på omkring 35 år. En del af markerne er beliggende i op til 750 meters højde - et råt klima med bagende sol og næsten ingen regn, som tvinger vinstokkenes rødder til at søge dybt ned i undergrunden for at få vand.
Mariano Garcia har siden opstarten og udviklingen af vingården overladt det meste af driften til sin søn Eduardo, som bl.a. er udlært i Bordeaux og Bourgogne og nu leder det topmoderne vineri i Pedrosa del Rey.
Den danske lovgivning kræver aldersverificering ved salg af alkohol