Bodegas y Vinedos Monteabellon
"Et lille spansk mirakel i Ribera del Duero" - John Krøigaard Larsen, Ejer hos Theis Vine.
Gården er grundlagt i 2002, og har på knap 20 år udviklet en moderne og personlig stil, som kan erhverves til ufatteligt lave priser.
Det moderne touch fornemmes i skiftet i fokus fra fadlagring, vaniljesmag og bløde kanter til mere struktur, mere ren frugt og mere elegance.
Det er ingen tvivl om at Ribera del Duero er et af de mest spændende vinområder i Spanien lige nu, og Bodegas Monteabellon er blot én af de producenter man kan takke for det.
Læs mere her- Pris v.
- 1 stk.
- 229,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 429,95 kr
- 6 stk.
- 369,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 349,95 kr
- 6 stk.
- 309,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 269,95 kr
- 6 stk.
- 229,95 kr
Ung vingård med masser er erfaring
Trods Bodegas Monteabellon unge alder, så er det erfarne kræfter som står ved roret. I kælderen er det winemaker Isaac Fernandez som styrer slagets gang, og han har en fortid under ingen ringere end Mariano Garcia, som også er hans onkel. Garcia har som en bekendt en fortid some winemaker hos det legendariske Vega Sicillia, og har siden søsat sin egne succesfulde projekter så som Aalto, Maurodos og Mauro. Hos sidstnævnte har Isaac Fernandez været med i kælderen, og har lært vinens kundskaber fra sin onkel.
Med afsæt i Marciano Garcias uvurderlige læring, og med en vision om at rykke grænserne for Ribera del Dueros vinøse potentiale, er Isaac Fernandez og Bodegas Monteabellon klar til at erobre hele verden med deres formidable vine.
Cutting edge teknologi
Til at sikre sig at frugten i deres marker får den bedst mulige behandling, har Bodegas Monteabellon investeret massivt i deres kældre. Alle parametre er optimeret, fra temperaturen i kældrene hvor vinen lagrer, til sorteringsbordene og fermenteringstankene. Selv personalet er omhyggeligt udvalgt, så vinen holdes helt fri fra nogle former for tilfældigheder.
Til at fadlagre deres vine bruger de en 70% fransk eg og blot 30% amerikansk eg. Da amerikanske egetræer vokser hurtigere, er der længere mellem årringene i træet, og det er med til at frigive mere vanillin, som er det stof i egetræsfadene som afgiver smag af vanilje. Ved at blande amerikanske fade med en overvægt af franske fade, sikrer man sig et kontrolleret fadpræg, som lader vinens frugtudtryk træde i forgrunden, frem for at drukne i vaniljesmag.
Til toppen